• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

filtrelenmiş bir sayfadan bilgi aktarımı

mcetinkaya65

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2021 türkçe
Değerli hocalarım;
Sizlerin ve formlarınızın yardımıya bir proğram yapmaya çalıştım.Ama son noktada tıkandım.İzin izlenimi sayfasındaki A stununa filtrele dediğimizde isme göre yapılan filtrelemeden sonra,filtrelenmiş sayfanın bilgilerini izin takip sayfasındaki tablonun gerekli yerlerine atmasını istiyorum.Yazıcıdan rapor almam gerektiği için. Mümkün mü?
Saygılarımla..

Ekli dosyalar

Merhaba,

Filtre uygulandıktan sonra hangi veriler hangi hücrelere aktarılacak. İki sayfadaki başlıklar birbirine uymuyor.

Değerli Hocam;
Haklısın, farklı formatta olduğunun farkındayım.Ama bana o formatta bir sayfa lazım olduğu için öyle istemiştim.Filtrelenmiş verileri başka yeni açılmış boş bir sayafaya aktarsak yeterli olur.Oradan benim istediğim sayfaya aktarması kolay.

Değerli Hocam;
Haklısın, farklı formatta olduğunun farkındayım.Ama bana o formatta bir sayfa lazım olduğu için öyle istemiştim.Filtrelenmiş verileri başka yeni açılmış boş bir sayafaya aktarsak yeterli olur.Oradan benim istediğim sayfaya aktarması kolay.

Merhaba
İzin Takip sayfasında seçtiğiniz isme söre mi filtre uygulanacak_?
Ayrıca hangi sütundaki bilgiler hangi sütuna aktarılacak bunlarıda söylerseniz. Mesela
bu sayfadaki A sütununa
buranın B sütunu gibi

Merhaba,

Çalışmanıza boş bir sayfa ekleyin. Adı "Sayfa1" olsun.

"izin izlenimi" isimli sayfanızın kod bölümüne aşağıdaki kodu uygulayın. Filtre uygulayıp A1 hücresine çift tıkladığınızda veriler yeni sayfaya aktarılacaktır.

Kod:
Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
    Dim Satır As Long

If Intersect(Target, Range("A1")) Is Nothing Then Exit Sub
    Cancel = True
    If Not ActiveSheet.AutoFilter.Filters.Item(1).On Then Exit Sub
    Satır = Cells(Rows.Count, 1).End(3).Row
    If Satır = 1 Then Exit Sub

Say = WorksheetFunction.Subtotal(103, Range("A2:A" & Rows.Count))

With Sheets("Sayfa1")
        .Range("A:N").ClearContents
         Range("A2:N" & Satır).Copy
        .Range("A1").PasteSpecial xlValues
         Application.CutCopyMode = False
    End With

MsgBox "İşleminiz tamamlanmıştır.", vbInformation
End Sub

Çok teşekkür ederim,Saygılarımla elinize ve beyninize sağlık.

Değerli hocam,
Filtre uygulayıp A1 hücresine çift tıkladığımızda veriler yeni sayfaya aktarılıyor.Çok güzel,fakat izin izlenimi sayfasının filtresi kaldırıp tümünü seç seçmeyince, başka sayfalardaki işlemlerde problem çıkıyor.A1 hücresine tıklayıca hem aktarıp aynı tıklamayla filtrenin kalkması veya izin izlenimi sayfasından başka sayfaya geçilince filtrelemenin kalkması mümkün mü?
Saygılarımla....

Son düzenleme:
Değerli hocalarım lütfen yardım!...Yukarıda anlatılan son parağrafa

İmkansız bir şey mi istedim,lütfen yardım.

Geri