• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Filtrelenen veriyi Diğer sayfalarda nasıl görüntülerim ?

Hocam Çok Teşekkürler .. Ben Her zamanki gibi Bu örnek dosyayı alıp ana projeme koydum.. Makroları ana projedeki diğer sayfalara uygun şekilde koydum çalışıolar ancak..Genel personel dosyasını filtrelediğimde diğer sayfalardaki filtrelenen satılara ait sağındaki diğer bilgiler hala orda durmaya devam ediyor..filtreleme eksikmi oluyor acaba ?..Birde puantaj-saatli olan sayfadakiler sanırım filtrelenemiyor çünkü saatlik mesai çeşitliliği yüzünden bir satırı 4 e böldüm..Ancak Bu saatli sayfada filtreye dahil olursa hem saatli çalışanlar hemde normal mesai çalışanlar için çalışan güzel bir bordro oluşturma dosyası olmuş olacak..Bu filtrelemeyi yapmak zorundayım çünkü yaklaşık 100 kişiyi daha forma dahil etcem ve takip etmem kolaylaşıcak..Sağlıcakla Sayın Hocam..

Dosyam Aşağıdadır..
https://drive.google.com/file/d/0B27Y4sKkT2w2WVJCak9aM3JKOEk/edit?usp=sharing

Dosyanız eklidir.
"puantaj-saatli"sayfasındaki macro kaldırılmıştır.(Birleştirilmiş hücreler olduğu için)
Ancak, bunun yerine birleştirilmiş hücrelere uygun formüllerle, diğer günlük sayfasındaki bilgileri alarak listeyi hazırlamaktadır.
Tek yapmanız gereken:
GENEL PERSONEL sayfasında filtreleme yaptıktan sonra, direkt "puantaj-saatli" sayfasına GEÇMEYİN.
Önce, "puantaj-gunluk" sayfasına sonra "puantaj-saatli"sayfasına girin.
Zira bu sayfa günlük sayfasına bağlı çalışacak.
Kolay gelsin.....

Ekli dosyalar

Hocam valla korktum ben sizden ..:bravo: Tam böyle istediğim gibi :)..Saatli Sanırım sırf sıra nosu yüzünden günlüğe oraya bağlandı sanırım hocam..Genele Sıra koyup o sorunuda hallederiz problem yok..Yalnız hocam filtreler iyi güzel çalışıyor ama engellenmişlerin sağındaki sütunlardaki bilgiler hala çıkıyor ona bir şey yapılabilirmi yazıcıdan çıktı alınca ordaki bilgilerde çıkıcak o yüzden soruyorum..birde ssk kesinti sayfasına hiç etki etmiyor hocam.. Bu çalışma Tüm işverenler için program yerine kullabilecek bence..dahada geliştirceğim..şu an dekont kısmını hazırlıyorum..birde Aylık bordro koyucam içine..Ama sanırım 100 kişiden fazla kişiyi koyduğumda bu dosya çok şişicek bazıları açılmaz bu dosya diyor..ayırman gerekicek dosyadan direk veri çekmesi gerekicek falan diyorlar bakalım görüceğiz..Allah sizden Razı olsun hocam..:dua: ufacık bir faydam olsun diye foruma Altın üye oldum valla..

Dosyanızda gerekli düzeltmeler ve yeniden düzenlemeler yapılmıştır.
Ekli klasörde 2 ayrı çalışma kitabı bulacaksınız.
İçerikleri aynı olmakla, biri biraz daha program gibi görüntü verir, kullanımı da biraz daha farklıdır.İncelerseniz, işlevlerinin aynı olduğunu anlayacaksınız.
İşlemler Menüsü olan dosya(.V3 olan) şablon bir uygulamanın dosyanıza uyumluluğu sağlanmış şeklidir.
İyi günlerde kullanın.....

Ekli dosyalar

Çok Teşekkürler..

Hocam valla harikasınız saatli puantajı bile filtreli hale getirmişiniz ne diyeceğimi şaşırdım valla... Ne muradınız varsa görün hocam..:dua: Kısaca Allahınızdan Bulun Ama güzelini versin :p Hocam Ücretler hesaplandı Ay sonu ödeme zamanı geldi diyelim.Sıra geldi ücreti karşılığı dekont vermeye..onuda 1 örneğini koydum hocam..ancak bu dekontunda genel dosyasından sicil bölümü filtrelendiğinde kendini çoğaltarak makbuz sayfasında çoğalmasını sağlayabilirmiyiz hocam..yani excellde bir bölümü otomatik klonlayarak çoğaltma varmı hocam ?..yoksa bu makbuzu kendimmi çoğaltmam lazım ?
Makasla kesim yerlerini bile ayarladım hocam buda olursa harika olur :).Örnek dosya ektedir hocam..Değerli Görüşlerinizi Bekliyorum ..

https://drive.google.com/file/d/0B27Y4sKkT2w2eE1VSGJFcVZGY1U/edit?usp=sharing

Hocam valla harikasınız saatli puantajı bile filtreli hale getirmişiniz ne diyeceğimi şaşırdım valla... Ne muradınız varsa görün hocam..:dua: Kısaca Allahınızdan Bulun Ama güzelini versin :p Hocam Ücretler hesaplandı Ay sonu ödeme zamanı geldi diyelim.Sıra geldi ücreti karşılığı dekont vermeye..onuda 1 örneğini koydum hocam..ancak bu dekontunda genel dosyasından sicil bölümü filtrelendiğinde kendini çoğaltarak makbuz sayfasında çoğalmasını sağlayabilirmiyiz hocam..yani excellde bir bölümü otomatik klonlayarak çoğaltma varmı hocam ?..yoksa bu makbuzu kendimmi çoğaltmam lazım ?
Makasla kesim yerlerini bile ayarladım hocam buda olursa harika olur :).Örnek dosya ektedir hocam..Değerli Görüşlerinizi Bekliyorum ..

https://drive.google.com/file/d/0B27Y4sKkT2w2eE1VSGJFcVZGY1U/edit?usp=sharing

Eklentinizde bir sorun var.
Lütfen dosyanızı FORUM üzerinden ekleyin.

Dosyanız eklidir.
"GENEL PERSONEL" sayfasında Sicil No'lara Çift Tıklama ile MAKBUZ alabilirsiniz.
"GENEL PERSONEL" sayfasına yeni sütunlar eklenmiş, formüller girilmiştir.Bu formüller MAKBUZ yazmada kullanılmıştır.(Sütunlar gizlenmiştir, silmeyin, değiştirmeyin.)

Not: Printer bağlı olmadığı için basılan makbuzları kontrol etme şansım olmadı.Makbuzlar, 2 adet (altalta) yazılacaktır.(Kesme çizgisi olacaktır)
Tek A4 sayfasına yazdırılabilir şekildedir.
Baskı denemesi yapınız, sorun olursa bildiriniz.

Ekli dosyalar

Elinize sağlık..

Hocam çift tıklayınca yazıcıdan hemen çıktı almasa önce sorsa ?..pat diye çıktı alıyor valla :)..çünkü ancak ve ancak çift tıklayınca makbuz sayfası değişiyor..önce makbuza gözatıp çıktı alsam diyorum ..çift tıklama olsun ama sorsun hayır desemde makbuz sayfası tıkladığım sicile ait peronelin bilgilerini göstersin tabi.. ekstradan makbuz sayfasınada bi yazdır butonu koysak iyi olur hocam..Birde benim makbuz sayfasındaki formuller artık görünmüyor hocam..onları değiştirecek olsam nereden görebilirim hocam ?..gizlendilermi sayfanın içinde ? Ama ferrari seri üretim hattı gibi yapmışınız helal olsun valla :mrgreen:

Sayın izomer,
Dosyanızın ilk haliyle, şimdiki durumunu karşılaştırırsanız,nelerin yapıldığını anlayabilirsiniz.
Ancak; her işlem için, isteklerinizi önceden belirtmeden; yapılanı değiştirme yoluna giderseniz; harcanan emeğe ve vakte yazık olur.

Kontrollerinizi MAKBUZ sayfasından önce diğer bütün sayfalarada tamamladıktan sonra, makbuz'u bastırmanız daha doğru ve sağlıklı olacaktır.
Hazırlanan sayfalar belli bir düzen, mantık ve kural ile işlenir ve kullanılırsa verimli ve faydalı olur, aksi takdirde sayfaların yaptıkları, yazılan formüller ve kodlar bir işe yaramaz hale gelecektir.

Makbuz sayfasında kullandığınız formüller, Sayfa için yazılan Macro Kodu'ndadır.Ayrıca iki küçük kod daha bulunmaktadır.VBA editör sayfasından görebilirsiniz.
Eğer makbuz şablonunda değişiklik yapılması gerekirse bu kodlarda değişiklik gerekecektir.

Burada yazdıklarımı değerlendirdikten sonra; dosyanız ile ilgili gereksiz isteklerinizi tekrar gözden geçirin ve gerçekten ihtiyacınız olanları belirleyerek, forumda belirtin.

tamam hocam elinize sağlık tekrar..

Geri