• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Filtreleme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Erdal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Erdal

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ev: 2021 - Türkçe 32 Bit
İşyeri: 2016 - Türkçe 64 Bit
Merhabalar
Aşağıdaki kod ile kelimeleri süzebiliyorum. Rakam ve işaretleri (.,;,/,*,- gibi) ise süzemiyorum. Acaba kodu nasıl revize etmeliyim. Birde bu kod; ile başlayan mantığıyla süzüyor. Aynı şekilde içerir mantığıyla süzme işlemini nasıl yaptırırız. Saygı ve selam ile ...

Private Sub TextBox1_Change()
Dim i As Long
Application.ScreenUpdating = False

i = Cells(Rows.Count, "B").End(3).Row
ActiveSheet.Range("$B$5:$R$" & i).AutoFilter Field:=1, Criteria1:="=" & TextBox1.Value & "*"
Application.ScreenUpdating = True
End Sub

Yardımcı olabilir misiniz acaba?

Merhaba,

İçerir şeklinde süz yaptırmak için koddaki aşağıdaki gibi değiştiriniz.

Criteria1:="=*" & TextBox1.Value & "*"

Sayın Necdet Bey
İlginiz ve cevabınız için teşekkürler. Dediğiniz gibi yaptım ama rakamları süzmeyi başaramadım birde Textbox içindeki karakteri sildiğimde normalde listenin ilk hali geri geliyor. Ama içinde rakam olduğunda hata veriyor. Örnek dosya ekledim acaba yardımcı olabilir misiniz? saygı ve selam ile ...

Ekli dosyalar

Konum günceldir.

Arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum. Saygı ve selam ile ...

İlginiz ve cevabınız için çok teşekkür ederim Sayın Yurttaş.
Öncelikle beyninize sağlık çalışmanız çok hoş. Lakin ben çalışmanızı daha önce de incelemiştim. Benim asıl yapmak istediğim (Ben anlatamamış olabilirim kusuruma bakmayın); tek bir textbox (veya başka bir nesne) kutusu ile bütün (harf, sayı, ve işaretler) karakterleri süzebilmek. Tabiki de textbox'ın biri "... ile başlayan" diğeri de"...içerir" mantığıyla çalışacak. Tabi bu olabilir birşey mi bilmiyorum. Umarım açıklayabilmişimdir. Saygı ve selam ile ...

Geri