• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

filtreleme yapildiginda buna bagli olarak islem sonuclarinda ve tablolarda degisiklik

Excel Vers. ve Dili
2007 ingilizce
Merhabalar,

Ben Excel dosyamda tüm satirlari iceren genel bir hesaplama ve buna bagli tablo olusturdum ancak ürünlerime göre filtreleme yaptigimda sadece o ürüne denk gelen satirlarin hesaplanmasini ve bu hesaplamaya görede sadece o ürüne ait tabloyu görmek istiyorum. Böyle bir sey mümkün müdür? Cok acil yardiminiza ihtiyacim var. Cok tesekkürler simdiden

Tablonuzu göremediğimiz için Özet Tablo kullanmanızı öneririm.

örnek dosyamda alt tarafta formülün uygulandigi kücük bir tablo var ve grafigim bu tabloya bagli. ben sadece ürün a yi filtreleyip sectigimde formülün sadece a ya denk gelen yeri secmesini ve hesaplamasini istiyorum bu sekilde tüm ürünleri secim genel sonucu görebilecegim gibi sadece a ürününe ya da b ürününe denk gelen sonucuda görebilirim. Nasil yapabilirim? tek tek her ürün icin ayri formül ve grafik olusturmak istemiyorum. Umarim istedigim sey mümkündür ve bana yardimci olabilirsiniz. Cok sagolun

Ekli dosyalar

Merhaba degerli uzmanlar ve arkadaslar,
bu konuda bana yardimci olabilir misiniz lütfen

Istedigim yazili örnek verecek olursam ;
B sütunu 201. satira =SUM(B2:B200) yazdigimda cikan sonucun, A sütununda filtreleme yaparak B sütunundaki bazi satirlarin gizlenmesi durumunda =SUM(B2:B200) isleminin sadece görünür olan satirlardaki degerler icin toplam olusturmasini istiyorum. yani filtreleme sonucu satir 15, 67,80, kapaliysa formül B2 ile B200 arasinda 15,67,80. satirlardaki degerlersiz toplam yapacak. ama bu durumun sadece toplam icin degil her hangi formül icin gecerli olmasini istiyorum.
Makro ile mi yapmam lazim yoksa basit bir cözüm var mi? lütfen yarin teslim etmem gereken bir dosyam var yardimci olabilir misiniz?

Filtrede ALTTOPLAM formülünü kullanarak sonuca gidebilirsiniz. Forumda örnekler var.

Geri