• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Filtreleme Yapilan Listede Orjinal Numaralandirmayi Kaybetmemek

Excel Vers. ve Dili
2013 - TR & EN
Aslinda basit gibi gorunen bir sorunla karsi karsiyayim. Ekteki dosyadaki gibi A'dan F sutununa dogru degerlerim olsun. A sutununa formul ile otomatik numaralandirma yaptigim bir formul var. E sutunundaki adresleri source'dan daha karmasik olan bir formul ile cekiyorum. Ornek dosyada sadece e sutununa formul koymak icin koydum ki filtrelemeyi etkilendiginden dolayi.

Yapmak istedigim su: ne zaman ki filtreleme yaptigimda A sutununda formul ile atadigim numaralandirma karismasin aynen kalsin. Aynen kalsindan kastim E sutununda alfabetik siralama yapilsa da, A sutununda yine 1'den 2'ye dogru olan siralama bozulmasin.. Belki dosyama baktiktan sonra siralama zaten bozulmuyor diyebilirisiniz belki, on da cevapo vereyim, siralam bozulmuyor fakat filtreleme yapmadan onceki gibi duzgun gorunmuyor. Numaralandirma siralamayi temsil ediyor, orjinal ornek dosyamda karsisindaki ne ise ona ait bir numara degil. Fakat icinde formul olan fakat bos olan hucreler isi bozuyor, bu konuda yardimci olabilir misiniz?

Ornek dosya> http://s5.dosya.tc/server/yhp7sq/hayaletinizi-soru.xlsx.html

A2 hücresine uygulayıp deneyiniz.

Kod:
=EĞER(A1="#";ALTTOPLAM(103;$B$2:B2);EĞER(B2<>"";ALTTOPLAM(103;$B$2:B2);""))

Merhabalar.

Soruyu pek anlamadım.
-- Filtre uygulandığında, A sütunundaki numaralar filtre sonucunda kalan satırlar için 1'den başlayıp 1'er artarak numaralandırma yenilensin,
-- alfabetik vs bir sıralama işlemi uygulandığında numaralandırma yine 1'den başlayıp 1'er artarak gitsin,
-- filtre kriteri değiştirildiğinde numaralandırma yine 1'den başlayıp 1'er artarak gitsin mi istiyorsunuz?
Eğer istediğiniz bu ise A2 hücresine aşağıdaki formülü uygulayın ve aşağı doğru kopyalayın.

Formüldeki sütun adı olarak mutlaka dolu olan hücrelerin olduğu başka bir sütun adını da kullanabilirsiniz.
.
Kod:
=ALTTOPLAM(3;$[B][COLOR="Blue"]B[/COLOR][/B]$2:B2)

Korhan Bey ve Omer Bey , cozumleriniz sorunsuz sekilde calisti. Alttoplami da ogrenmis oldum. Cok cok tesekkur ederim.

Geri