• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Filtreleme ile ilgili

cavanoos

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365
Merhaba arkadaşlar;

Ekli dosyamda,A sütunundaki stok kodları mevcut. M0S100000021 bu stok kodunun E sütununda 47,50,55 gibi birim fiyatları var.Bunları filtre etmek istiyorum.M0S100000021 bu stoğun 47 tl fiyatında bir adet satırı olsun.50 tl fiyatında bir adet satırı olsun.

Gelişmiş filtreden bunu yapabiliriz.Ancak C ve F sütunlarınıda dikkate alacağı için bir satır yerine daha fazlası çıkacak.

Bunu yapmanın başka bir kolau yolu var mıdır ?

Ekli dosyalar

Ömer Bey;

Özet Tablo işimi görüyor ama daha sonrasında yapacağım,fonksiyon ve makro işlemleri için uygun altyapı sağlamıyor.

Bu şekilde deneyiniz. Raporlama sayfa2 de olacaktır.

Kod:
Sub BenzersizDuzenle()

Dim d
    Dim i As Long, sat As Long, S1 As Worksheet, deg As String

Set S1 = Sheets("Sayfa1")

Application.ScreenUpdating = False
    Sheets("Sayfa2").Select
    Cells.Clear

Set d = CreateObject("Scripting.Dictionary")

sat = 1
    For i = 1 To S1.Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row
        deg = S1.Cells(i, "A") & S1.Cells(i, "E")
        If d.exists(deg) = False Then
            d.Add deg, Nothing
        [COLOR=blue]    S1.Range("A" & i, "E" & i).Copy Range("A" & sat)[/COLOR]
            sat = sat + 1
        End If
    Next i

Cells.EntireColumn.AutoFit
    Application.ScreenUpdating = True

End Sub
.

Ömer Bey;

Cevap vermek için geç kaldım.Kusuruma bakmayın.

Makro kodunu denedim.Güzel çalışıyor ama bütün satır bilgilerini getirmiyor. Stok kodu ve miktar ile ilgili sütunlar geliyor.Diğer sütunlarıda getirebilir miyiz ?

#4 numaralı mesajı düzenledim. Tekrar denermisiniz.

Teşekkür ederim.Sorunum çözülmüştür...

Arkadaşlar;

Ömer Bey'in yazmış olduğu makro kodu gayet güzel çalışıyor.Ama arada bir doğru sonuç vermiyor.Şöyle ki;

A sütununda stok kodları vardı.E sütununda fiyatları.Bir stoğun kaç tane farklı fiyatı var ise o kadar sonuç verisi verecekti.Stoğun fiyatı 50 tl ve 75 tl olarak iki adet ise,sonuç iki satır özet bilgisi çıkarmaktı.Şimdiye kadar güzeldi.Fakat iki tane farklı fiyat olmasına rağmen sonuç olarak bir tane veri döndürüyor.

Elimdeki satır verisi 100.000 satırdan fazla.Bundan sebep olabilir mi?
Ömer bey'in yazmış olduğu makro kodunu inceleyebilir misiniz ? Sorun nerededir ?

Bu arada Ömer bey'de forumda ise kendisininde ilgilenmesini rica edicem.

Yardım edebilir misiniz ?

Bu şekilde yanlış sonuç veren bir dosya ekleyip hangi hücrelerde hata varsa işaretleyerek açıklarmısınız.

.

Ömer Bey;

İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.Herhalde sorunumu çözdüm.Şimdilik sorun yok.Bilgilendirmek istedim...

Geri