irfancantr
Altın Üye
- Excel Vers. ve Dili
- Excel 365 - İmngilizce
Herkese iyi akşamlar;
veri sayfasında 71 adet araç markası var;
her bir araç markasında yaklaşık 10 adet alt seri var;
bu serilerin altında yine yaklaşık 10 ar adet model var.
Sorunuma gelirsek;
Bu araçları sırası ile teker teker filtre yapıyorum ve filtrelenen bu aracın isminin
filtre sayısı kadar sayfa2 ye A sütununa ilk boş hücreden başlayarak o miktarda yazması.
İkinci olarak bu işlemin ardından o model araca ait 10 seriyi filtrelemeye başlıyorum. İlk işlemin aynısını bu sefer sayfa2 de B sütununda başlayarak kaç adet yazılması gerekiyorsa (aslında yazacağı sayı miktarı en üst hücrede sayı ile belirli) o kadar yazacak.
Son olarak bu seri ismi altında kalan isimleri sayfa2 C sütununa ilk boş hücreden başlayarak aktarmaya çalışacak.
Ben olmasını istediğim şekli sayfa2 ye örnek olarak göstermeye çalıştım.
Anlatım karışık olabilir ama dosyayı inceledeğinizde daha rahat anlayacağınızı düşünüyorum.
İlgilenen herkese şimdiden çok teşekkür ederim.
veri sayfasında 71 adet araç markası var;
her bir araç markasında yaklaşık 10 adet alt seri var;
bu serilerin altında yine yaklaşık 10 ar adet model var.
Sorunuma gelirsek;
Bu araçları sırası ile teker teker filtre yapıyorum ve filtrelenen bu aracın isminin
filtre sayısı kadar sayfa2 ye A sütununa ilk boş hücreden başlayarak o miktarda yazması.
İkinci olarak bu işlemin ardından o model araca ait 10 seriyi filtrelemeye başlıyorum. İlk işlemin aynısını bu sefer sayfa2 de B sütununda başlayarak kaç adet yazılması gerekiyorsa (aslında yazacağı sayı miktarı en üst hücrede sayı ile belirli) o kadar yazacak.
Son olarak bu seri ismi altında kalan isimleri sayfa2 C sütununa ilk boş hücreden başlayarak aktarmaya çalışacak.
Ben olmasını istediğim şekli sayfa2 ye örnek olarak göstermeye çalıştım.
Anlatım karışık olabilir ama dosyayı inceledeğinizde daha rahat anlayacağınızı düşünüyorum.
İlgilenen herkese şimdiden çok teşekkür ederim.