• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Filtreden sonra en büyük değeri bulmak

Excel Vers. ve Dili
2019 İngilizce
Merhabalar,

Sorum şu şekilde...
A sütununda tarihler, B sütununda ise sayılar var. Belli tek bir tarihe göre filtreleme yaptıktan sonra kalan verilerin içinden B sütunundaki en büyük sayıyı belirlemek istiyorum...

Teşekkür ederim...

Filtrelemede ALTTOPLAM formülleri kullanılabilir. Aşağıdaki formül süzme yapıldığında B2:B500 aralığındaki en büyük değeri bulur:

Kod:
=ALTTOPLAM([COLOR="Red"]4[/COLOR];B2:B500)

Kırmızı bölüm kullanılacak işlev yani MAK içindir.
1 olursa ORTALAMA
2 olursa BAĞ_DEĞ_SAY
5 olursa MİN işlevi çalışır vs.

peki ya filtre yapmadan bir tarih değeri verilirse... örneğin c1 hücresine 1 haziran yazdım... hiç filtrelemeden a sütunundaki tarihlerden 1 haziran olanların karşılığına gelen b sütunu hücrelerinden en büyük değeri olanı buldurabilir miyiz? bu verdiğiniz formül aynı işlevi görür mü?

peki ya filtre yapmadan bir tarih değeri verilirse... örneğin c1 hücresine 1 haziran yazdım... hiç filtrelemeden a sütunundaki tarihlerden 1 haziran olanların karşılığına gelen b sütunu hücrelerinden en büyük değeri olanı buldurabilir miyiz? bu verdiğiniz formül aynı işlevi görür mü?
Merhaba Sayın Jeeday.

Aşağıdaki formül ile bulabilmeniz lazım.
Satır numaralarınızı belgenize göre düzeltmeniz yeterli olur.
Kod:
=MAK(EĞER(A2:A100=C1;B2:B100))
[SIZE="2"][COLOR="RoyalBlue"][B]Formül DİZİ formülüdür, CTRL+ALT+ENTER birlikte basılarak işlem tamamlanmalıdır.[/B][/COLOR][/SIZE]

Alternatif olarak,

yine formül girildikten sonra "CTRL+SHIFT+ENTER" ile çıkarak

=MAX((A1:A100=C1)*(B1:B100)) dizi formülü kullanılabilir...

Geri