• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Filtre yapıldıktan sonra sıra numarasının otomatik olması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sahinim
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sahinim

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2010
İyi çalışmalar arkadaşlar. Foruma arattım bi kaç konu çıktı ama uyarlayamadım bi türlü.

Elimdeki tabloda a10 dan itibaren alt alta sıralama var
1
2
3
.
. Olarak gidiyor. Filtre yapınca bu sayıların 1den başlayarak sıralı olmasını istiyorum. Nasıl yapabiliriz

.

A10 hücresine:

Kod:
=IF(B10="";"";SUBTOTAL(103;$B$10:B10))

Formülünü yazıp, aşağıya doğru yeterince kopyalayın.

.

A10'da aşağıdaki formülün doğru sonuç vereceğini düşünmüştüm ama her satırda 1 sonucunu veriyor maalesef :(

Kod:
=ALTTOPLAM(3;$A$9:A9)

Evet bi kaç kod buldum denedim bendede hep 1 verdi

Selamlar
A10 hücresine yazın aşağı doğru çekin

=EĞER(B10="";"";ALTTOPLAM(3;$B$10:B10)*1)

Selamlar
B10 hücresine yazın aşağı doğru çekin

=EĞER(B10="";"";ALTTOPLAM(3;$B$10:B10)*1)

A10 hücresine demek istediniz herhalde. Çünkü B10 hücresine B10 hücresini kullanarak formül yazıldığında döngüsel başvuru olur.

Oldu hocam emeğine sağlık teşekkür ederim :)

Sayın İdris Serdar üstadın formülü B sütunu doluysa doğru sonucu veriyor ancak eğer filtre sonrasında B sütununda boş hücre varsa yanlış sonuç veriyor maalesef.

A10 içine b10 dediğiniz kodları aldım oldu.

Aslında a hücresinde alt satırda veri varsa alt satır say gibi bi işlem yokmu acaba alternatif olabilirdi oda

Dosya eklemediğinizden deneme şansı yok, ancak şurada bazı kodlar verilmiş :

https://www.extendoffice.com/documents/excel/2209-excel-auto-number-after-filter.html#a1

Filtre ile çalışan kod alanda yeniden numaralandırma yapıyor ancak orijinal numaraları da siliyor ( deniyor ). Bu durumda , süzgeci kaldıran tüş koduna numaraların yeniden silinip orijinallerin sıralanması için ek kod da gerekecek , ya da userform_initialize ile başa sarılınca kendiliğinden gelecek...

Bu bilgiyi deneyin .

Geri