• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Filtre Sonucunda Gelen Satırların Toplamını Aldırma

Excel Vers. ve Dili
2007&2010
Merhaba ekteki çalışmamda bir datam var. bu datada başlıklardaki textbox lara girilen bilgiye göre macro ile filter yaptırıyorum. amacım uygun bir alanda yada açılacak user form üzerinde filterde gelen satırların toplam alanlarının toplamını aldırmak çalışmamda örnek ile anlatmaya çalıştım. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. kısaca filter yaptığımda gelen satırların en sonundaki toplamları toplayıp göstermek...toplam alma işlemini koyulacak bir macroilede yapabilir.

Ekli dosyalar

toplam alma

merhaba alttoplam formülünü kullanbilirsiniz.
aı sutununu toplamak istediğinizde isterseniz 1 nolu satırdan satır ekleme ile biraz boşuk yaratın daha sonra aı sütünunda yarattığınız boşluğa =alttoplam(9;aı10:aı1000) yazarasanız filitre sonrası toplam aldığını görürsünüz

Merhaba arakadaşlar;ek dosyamdaki toplama sorununu hallettim. Ancak bir sorunum daha var çalışmada her satırdaki ciroları aylar arasında tren gösteriyorum. mesela şubat ayının yanındaki trendde şubat ciorusunu ocak cirosuna göre durumunu gösteriyorum arttıysa yukarı ok düştüyse aşağı ok aynı seviyedeyse yana ok gösteriyorum. ancak bunu eğer formüllüyle yapıyorum çalışmam 400 bin satırdan oluşuyor ve bu formüller ile dosya şişiyor bun trend oklarını formülsüz nasıl gösterebilirim LÜTFEN bana bu konuda yardımcı olun koşullu biçimlendirme yada macro ile bunu nasıl yaparım. saygılarımla....

Merhaba,
Ekli dosyayı inceler misiniz?

Ekli dosyalar

Ellerinize emeğinize sağlık. Çok güzel olmuş. pazartesi işde 400 bin kayıtta deneyeceğim kasma yapmaz ise süper olacak. tekrar teşekkürler...

Merhaba,
Aşağıdaki kod daha hızlı bir çözüm olabilir. Bir modüle yapıştırarak dener misiniz?
Kod:
Sub MakroluÇözüm()
For i = 2 To [B65536].End(3).Row
    If Cells(i, 13).Value < Cells(i, 12).Value Then
    Cells(i, 14).Value = 6
    ElseIf Cells(i, 13).Value > Cells(i, 12).Value Then
    Cells(i, 14).Value = 5
    Else
    Cells(i, 14).Value = 4
    End If
Next

For i = 2 To [B65536].End(3).Row