• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

filtre kullanmadan, hücreye yazacağım harfle filtreleme (tercihen makrosuz)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan syd-syd
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
merhaba.

yazmadan önce "ile başlayan" şeklinde bir arama yaptım ama 14 sayfada aradığımı bulamadım :|

+ makrosuz zor gibi görünüyor. yaparım sanmıştım soldan(), düşeyara vs. ile ama yapamadım, olmuyorsa makrolu da olabilir.

bir sütunda yaptığım işle alakalı, site isimleri (300'ü geçmeyecek sanırım), yanındaki sütunda da bunların değerleri var. site isimlerini küçük harfle, http, https ve/veya www'siz yazdım; facebook.com, google.com vs. gibi. eklemeye de devam ediyorum bir taraftan.

en üstte bir hücre boş bıraktım filtre için. istediğim, benim oraya ilk harfini yazdığım sitelerin filtreli olarak görünmesi. g yazarsam google.com, gmail.com vb. ve yanında da değerleri görünecek gibi. silersem tüm liste. (ek olarak go yazarsam google.com, go.com gibi go ile başlayan siteler de olur, yani ilk harflerini yazdıklarım kısaca ama listem çok kabarık olmadığından ilk harf de yeterli olacak sanıyorum).

iyi çalışmalar.

hocam, öncelikle o uzun formülü yazmışsınız benim için, çok teşekkür ederim. listelemenin hemen yanında yapılması da sorun değil, iki hücre ilerlettim devamındaki verileri. www.'ler yoktu bende, onu da formülden çıkarıp site adlarından silerek çalışabilirliğini tekrar denetledim.

yalnız B sütununa 1-2-3-4-5 gibi rakamlar yazdım, bende onlar da var. oraya g yazdığımda google, gmail geldiğinde değerlerini de yan sütuna çıkaramıyorum, bir 15 dakikadır sizin formülü yapıştırdım, eğip büküyorum, olmuyor. büyük ihtimalle sizin için basittir ama ben yapamadım.

Küçük bir örnek dosya hazırlayıp açıklar mısınız.

www.dosya.tc

.

excel.jpg

şöyle görüntüyle bilmem daha mı iyi oldu :| zira bendeki site isimleri ve değerleri aynen böyle. link şeklinde değil, www'siz, küçük harfli tamamı.

bunda da ilk karakterden okumaya başlamıyor, içinde o harften varsa buluyor hocam.

ben ilk kitapçıktaki kodu buna eklemeye çalıştım. google'ı en başa sabit ekledi, filtrelenecek karaktere y bile yazsam google başta kalıyordu hiçbir yerinde y olmamasına rağmen. 2. kitapçıktaki değer kısmını ilkine eklediğimde www'lerden sorun çıkardı sildiğimde "www."&'li kısımı. sanırım $D$1'in en başındaki karakter olduğunu söylemek gerekiyor ama nasıl :|

bu son versiyon tam olmuş hocam, yordum sizi. tekrar tekrar teşekkür ederim, iyi çalışmalar.

hocam 300 satıra uzatmada problemim var bu sefer :) bütün $a$20'leri $a$300 yaptığımda problem oluyor. her birini tek tek denediğimde, veya 1-2, 1-3, 2-3'te de olmuyor, en üsttekini gösteriyor sadece. bunun nedenini ise hiç anlayamadım.

Formülü dizi formülüne çevirmeniz gerekiyor.

D2 hücresinde düzenlemeleri yaptıktan sonra entera basmadan;
ctrl + shift + enter tuş kombinasyonu ile formülün girişini tamamlayın. Bu işlemden sonra formülün başına ve sonuna { } ayraçlarının otomatik eklenmesi gerekir.

Daha sonra formülü yan ve alt hücrelere kopyalarsınız.

.

ben de düzenlemek için açtığımda kaybolan o süslü parantezlerin ne olduğuna anlam verememiştim, tekrar sağolun hocam, aşağı doğru çektiğimde sondaki D2'sini kendi güncelleyerek ayarladı. dizi formülünü bulup öğreneyim ben şimdi.

Geri