• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Filtre ile süzülmüş hecrelere sürükleme yöntemi ile kopyalama yapmak

Excel Vers. ve Dili
2010 Excel
Merhaba

Bazen karşılaştığım ama sebebinin ne olduğunu anlayamadığım bir sorunum var. Örneğin veri tabananımızda filteleme yaptığımızda filtelenmiş hücrelerin bir tanesine bir formül yazıyorum ve o hücrenin sağ alt köşesinden tutup aşağıya doğru çekip bütün secilmiş bütün hücrelere o formülü vermiş oluyorum. Buraya kadar bir sıkıntım yok. Fakat filtreyi kaldırdığımda filtrelediğim hücrelerle birlikte filtrelemediğim hücrelerde verdiğim formülü almış oluyor. Ben sadece filtrelediğim hücrelerin o formüle sahip olmasını istiyorum. Bazen bu şekilde oluyor bazen de olmuyor sebebi nedir. Ofis 2010 kullanıyorum.

Umarım anlatabilmişimdir. Teşekkürler

Son düzenleme:
Merhaba,

Sorununuz sebebi filtre yapmış olduğunuz hücreleri özel seçimli hale getirmemiş olmanızdır.
Yapmanız gereken filtre işlemini yaptıktan sonra formülü kopyalayacağınız hücreleri seçip aşağıdaki yolu izler ve sonrasında yapıştırma işlemini yaparsanız sanırım sorunuz olmayacaktır.
Hücre seçtikten sonra - F5-karşınızca çıkacak ekranda Special..(Özel)-visible cells only(sadece görünür hücreler) tıklarsanız ve sonrasında yapıştırma yaparsanız sadece seçtiğiniz yani filtrelediğiniz hücreler formüllenmiş olacaktır. İngilizce ofis kullanıyorum türkçe karşılıkları tam olmayabililir.

Teşekkürler. Dediğiniz yöntemi biliyorum. Fakat kulakçıktan çektiğim zaman neden bazen oluyorda bazen olmuyor onu anlayamadım. Yine de teşekkür ederim.

Geri