• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Filtre ile sıfır olan satırları silme

Arkadaşlar merhaba.
Aşağıdaki kod ile dosyada tanımladığım otomatik tablo içindeki alanda filtre ile sıfırları süzüp bu satırları siliyorum. Fakat tanımladığım alanda sütun ekleme ve çıkarma yapıldığında filtre yaptığım başlığın değişmemesi için field:=36 kolonunu nasıl sabitlerim. Otomatik tablo başlığına alan adı tanımlamak istediğimde kabul etmiyor. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Kod :

Range("filtre").Select
Selection.AutoFilter

ActiveSheet.Range("filtre").AutoFilter Field:=36, Criteria1:= _
"-" '36. Filtre hücresi (Tablo başlık adı "tutar") alan adı veya farklı bir yöntemle sabitlenmeli.
Range("FILTRE2").Select
Selection.EntireRow.Delete
ActiveSheet.Range("filtre").AutoFilter Field:=36

Son düzenleme:
Merhaba.

Sorularınızı, gerçek belgenizle aynı yapıda örnek belge üzerinden sorunuz.
(sayfa/satır/sütun/veri başlangıç satırı/metin-sayı-tarih vs hücre biçimleri gibi)

Ayrıca gerçek belgenizde, UserForm/makro kullanılıyorsa, bunların da örnek belgede olmasını sağlayınız.
.

Sayın Ömer bey.
Belirttiğiniz gibi ekte dosyayı gönderiyorum. Açıklamasını da ekledim.
İlginiz ve emekleriniz için çok teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Merhaba.

Yanlış anlamadıysam Teklif adlı makroda mavi satırı ekleyip, kırmızı kısmı düzeltirseniz istediğiniz gerçekleşir.
( dikkat: bir sonraki satırda yer alan çifttırnak arasındaki - işaretini bir üst satıra aldım)
.
Kod:
[FONT="Arial Narrow"][COLOR="Blue"][B]tutarsut[/B] = WorksheetFunction.Match("TUTAR", Sheets("METRAJ").Rows("4:4"), 0)[/COLOR]
ActiveSheet.Range("filtre").AutoFilter Field:=[COLOR="Red"]tutarsut[/COLOR], Criteria1:=[B][COLOR="Red"]"-"[/COLOR][/B][/FONT]

Ömer bey teşekkür ederim. Sayenizde sorunum çözüldü. Peki makroyu hızlandırmak için bir öneriniz olabilir mi?

Kod'un başlık satırının hemen altına aşağıdaki ilk satırı, End Sub satırının hemen üstüne de ikinci satırı yapıştırarak deneyiniz.
.
Kod:
[FONT="Arial Narrow"][B]Sub Teklif()[/B]
Application.ScreenUpdating = [B][COLOR="Blue"]False[/COLOR][/B]: Application.Calculation = xlCalculation[B][COLOR="blue"]Manual[/COLOR][/B]
..........mevcut kodlar .....
Application.ScreenUpdating = [B][COLOR="Red"]True[/COLOR][/B]: Application.Calculation = xlCalculation[B][COLOR="red"]Automatic[/COLOR][/B]
[B]End Sub[/B][/FONT]

Geri