• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Filtre çalıştığında COUNTIF fonksiyonun halen eski değeri vermesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Nihatk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010- İng.
Merhaba,
Forumu dışardan okuyucu olarak takip ediyordum ama aşağıdaki konu hakkında herhangi bir bilgiye ulaşamayınca üye olmak nasip oldu.

Belki basit bir çözümü var ama ben bulamadım,aşağıdaki konu hakkkında yardım rica ediyorum.

Tabloda A sırasında çeşitli değerler var, mesela "değerli" olanları say dediğimde =COUNTIF(A1:A10;"Değerli") fonsiyonu ile "5" sonucunu alıyoruz, sorun yok.

A
1-Değerli
2-Değerli
3-Standart
4-Değerli
5-Potansiyel
6-Potansiyel
7-Değerli
8-Standart
9-Potansiyel
10-Değerli

Tablodaki başka bir kritere göre filtreleme yaptık, yeni liste

A
1-Değerli
5-Potansiyel
6-Potansiyel
7-Değerli
8-Standart
10-Değerli

=COUNTIF(A1:A10;"Değerli") halen "5" değerini vermeye devam ediyor.
Tabloda filtre yaptığımızda "3" sonucunu elde edebilmek için ne yapmalıyım?

Yani kısaca filtre yaptığımda listelenen değerlerden "saymasını" istiyorum.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum, saygılar.

Merhaba. Aşağıdaki linke örnek dosya yükleyip yardımcı olacak kişilere yardımcı olunuz.
Dosya yapınıza göre çözüm üretilsin.
DOSYA EKLE

Aşağıdaki formül işinizi görecektir.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(--(ALTTOPLAM(3;KAYDIR(B2;SATIR(B1:B100)-SATIR(B1);))))

Merhaba,

linkte verilen konu yanlış anlamadıysam filtre yapıldığında gizlenen hücreler sayılmadan say fonksiyonunun çalışması için.

Ben onu =AGGREGATE(3;7;A1:A10) fonksiyonu ile hallettim. Filtre yaptığınızda gizli satırları saymadan doğru değeri veriyor.

Benim istediğim filtre sonrası gizlenen satırları saymadan yalnızca "Değerli" ifadesini taşıyanları sayması

Teşekkür ederim,

Saygılar.

Merhaba,

Daha önce böyle bir konu açılmıştı, incelermisiniz

http://www.excel.web.tr/f14/filtrelenmi-alanda-eoersay-t96491.html

Aşağıdaki gibi deneyiniz.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(ALTTOPLAM(3;KAYDIR(A2:A25;SATIR(A2:A25)-SATIR(A2);;1));--(A2:A25="Değerli"))

Kod:
=SUMPRODUCT(SUBTOTAL(3;OFFSET(A2:A25;ROW(A2:A25)-ROW(A2);;1));--(A2:A25="Değerli"))

Cevap için teşekkür ederim, işyerinde ingilizce olduğu için sizin yazdığınız formülü "=SUMPRODUCT(--(SUBTOTAL(3;OFFSET(B3;ROW(B2:B16)-ROW(B2)))))" olarak düzenlemiz gerekti ama olmadı.

Tablo görüntüsü ekleyemiyorum ama aşağıda izah etmeye çalışacağım (ilk seferde tam izah edememiş olabilirim)

Formül "Değerli" olanları 5 olarak sayıyor, B sütununda filtre yapıp yalnızca A portföyleri seçtiğimizde formül halen "5" gösteriyor, doğru olan "2" değerini almak için ne yapmamaız gerekiyor.

Kusura bakmayın, işyerinden hiçbir şekilde görüntü eklenip alınamıyor.
Teşekkür ederim, saygılarımla.

A B
a-1 =COUNTIF(A3:A12;"Değerli")
a-2 Skala....................................b-2 Portföy
a-3 Değerli............................................b-3 A
a-4 Değerli............................................b-4 A
a-5 Standart.........................................b-5 A
a-6 Değerli............................................b-6 B
a-7 Potansiyel.......................................b-7 B
a-8 Potansiyel.......................................b-8 C
a-9 Değerli............................................b-9 C
a-10 Standart........................................b-10 A
a-11 Potansiyel......................................b-11 A
a-12 Değerli...........................................b-12 B

Aşağıdaki formül işinizi görecektir.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(--(ALTTOPLAM(3;KAYDIR(B2;SATIR(B1:B100)-SATIR(B1);))))

Benim önerdiğim formülü deneyin.

Merhaba,

Aşağıdaki formülü deneyin:

=SUMPRODUCT(SUBTOTAL(103;OFFSET(A2:A12;ROW(A2:A12)-MIN(ROW(A2:A12));;1));--(A2:A12="değerli"))

Burada saydırılacak ve filtrelenecek listenin A2-A12 arasında olduğu varsayılmıştır.

Not: Sn.Korhan Ayhan' ın [=SUMPRODUCT(SUBTOTAL(3;OFFSET(A2:A25;ROW(A2:A25)-ROW(A2);;1));--(A2:A25="Değerli"))] formülü de SUBTOTAL / OFFSET arasındaki 3' ün 103 yapılması ile çalışıyor. Bilindiği gibi 103 olunca gizli ifadeleri toplamıyor, sanırım dikkatinden kaçtı. Tabii tanımlı aralık dosyadaki ile aynı olmalı, formülde A2-A25 olarak tanımlı.
İyi çalışmalar,

Son düzenleme:
MFA2000 ve Korhan Bey başta siz olmak üzere cevap veren tüm arkadaşlarımıza çok teşekkür ederim, Sağlıcakla kalın.

Bu formül/ fonksiyon yapısı sorunsuz çalışıyor, şimdi bu fonksiyonları araştırıp anlamaya çalışacağım.

Saygılarımla.

Merhaba,

Her iki değeride deneyin. Sonuç aynı çıkmaktadır.

Merhaba,

......

Not: Sn.Korhan Ayhan' ın [=SUMPRODUCT(SUBTOTAL(3;OFFSET(A2:A25;ROW(A2:A25)-ROW(A2);;1));--(A2:A25="Değerli"))] formülü de SUBTOTAL / OFFSET arasındaki 3' ün 103 yapılması ile çalışıyor. Bilindiği gibi 103 olunca gizli ifadeleri toplamıyor, sanırım dikkatinden kaçtı. Tabii tanımlı aralık dosyadaki ile aynı olmalı, formülde A2-A25 olarak tanımlı.
İyi çalışmalar,

Geri