• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Filmleri Excel'e Aktarma

bthn35

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
365 ProPlus TR
Merhaba,

Bir film arşivim var ve F sürücününü içindeki Film klasörünün altındaki tüm film isimlerini (klasör isimleri hariç) ve kapasitesini (mb olarak) excel'e aktarmak istiyorum.
Forumda arama yaparken bana en yakın konu olarak "Dosya içindeki klasör isimlerini excelde listeleme" konusundaki excel'i kullandım ancak benim istedigim butonsuz olmasi ve kapasitesi yazmasi.

Yardimci olursaniz sevinirim.
Simdiden Tesekkurler...

Sn.bthn35,
İstediğiniz şeyi alternatif olarak MAKRO ile yaparak dosyanızı ekledim.
Uygun bulursanız kullanabilirsiniz.
Dosyayı ve açıklamalarını inceleyiniz.

Ekli dosyalar

Elinize sağlık. Harika olmuş:). Bütün Excel meraklılarının indirip kullanacaklarını umuyorum.

tesekkur ederim tam istedigim gibi olmus :)

Merhaba,
Aklima takilan bir soru daha sormak istiyorum, ustteki yapilmis olan excel ornegine 2 sutun daha ekleyerek birine filmin dili ve ikinciye varsa altyazısı hangi dillerde oldugunu eklemek mumkun mu?

ondan başka tıklayınca film klasörünün içine gitsek güzel olur

Sayın turist hocam bu konuda acil yardımlarınızı bekliyorum ek bir sütun ekleyerek oraya filmin yada videonun uzunluğunuda yazdırabilirmiyiz örneğinn 65 dk 43 sn gibi....

şimdiden teşekkürler.... :)

Sayın turist hocam bu konuda acil yardımlarınızı bekliyorum ek bir sütun ekleyerek oraya filmin yada videonun uzunluğunuda yazdırabilirmiyiz örneğinn 65 dk 43 sn gibi....

şimdiden teşekkürler.... :)

Sayın legendtr,
Ekli dosyayı inceleyiniz.

Ekli dosyalar

Sayın turist hocam ve abim ne kadar teşekkür etsem azdır tüm içtenliğimle teşekkür ederim önünüzde saygıyla eğilirimmm

diğer arkadaşlara da yardımcı olmadı dileğiyle bizleri büyük bir yükten kurtardınız...

:)

Sayın turist hocam ve abim ne kadar teşekkür etsem azdır tüm içtenliğimle teşekkür ederim önünüzde saygıyla eğilirimmm

diğer arkadaşlara da yardımcı olmadı dileğiyle bizleri büyük bir yükten kurtardınız...

:)

Faydalı olmasını diler, teşekkür ederim.

Sayın turist hocam bende çok şey istedim fakat video hakkında son değiştirme tarihini gösteriyor onu eklenme tarihi olarak değiştirme şanşımız varmıdır acaba ve video uzunluğu ölçer excel dosyası için tekrar teşekkür ediyorum ve sadece bu konudada yardımlarını bekliyorum ben kodlara baktımda myFile.DateLastModified ve .ModifyDate bu kodlardan yapıyor galiba sadece onları değiştirerek olacaksa bende halledebilirim sayın hocam :)

şimdiden teşekkürler...

Sayın turist hocam bende çok şey istedim fakat video hakkında son değiştirme tarihini gösteriyor onu eklenme tarihi olarak değiştirme şanşımız varmıdır acaba ve video uzunluğu ölçer excel dosyası için tekrar teşekkür ediyorum ve sadece bu konudada yardımlarını bekliyorum ben kodlara baktımda myFile.DateLastModified ve .ModifyDate bu kodlardan yapıyor galiba sadece onları değiştirerek olacaksa bende halledebilirim sayın hocam :)

şimdiden teşekkürler...

Eklenme tarihi değişikliği ile yeni dosya eklidir.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Yeni dosya eklenmiştir.
13 No.lu mesaja bakınız.

Sayın Turist Hocam

Çok teşekkür eder çalışmalarınızın devamını beklerim....
Çok Makbüle geçti

Hayırlı günler....

Peki şöyle bir şey eklesek olur mu.

listedeki dosya yoluna tıkladığımızda direk film açılsa.

Sayın TURANB hocam olur güzel tabisi ben makroda çok yeniyim fazla anlamıyorum köprüyle yapılabiliyor o dediğiniz ama kısmen tabisi birde tek tek her video veya film için bunu yapmanız gerekiyo kodla kolay yolda yapılabilir belkim :)

Bu konuda TURİST hocam çok iyi maşallah...

Hayırlı geceler olsun tüm EXCEL.WEB.TR Ailesine vede EXCEL Gönüllülerine :)

İVOSMEDYA 2013

Sayın TURANB hocam olur güzel tabisi ben makroda çok yeniyim fazla anlamıyorum köprüyle yapılabiliyor o dediğiniz ama kısmen tabisi birde tek tek her video veya film için bunu yapmanız gerekiyo kodla kolay yolda yapılabilir belkim :)

Bu konuda TURİST hocam çok iyi maşallah...

Hayırlı geceler olsun tüm EXCEL.WEB.TR Ailesine vede EXCEL Gönüllülerine :)

İVOSMEDYA 2013

turis bey üstadım.

eğer kodla böyle birşey yapılabiliyorsa iyi olur.

çünkü film açmak için klasör klasör film aramayız. tıkladımmı açarız.

iyi çalışmalar

Yeni dosya eklenmiştir.
13 No.lu mesaja bakınız.

Dosyanızdaki kodlarla ilgili aşağıdaki bölüm Windows 7 içindir.

Kod:
VideoLength = oFolder.GetDetailsOf(oItem, 27)

vista için

Kod:
VideoLength = oFolder.GetDetailsOf(oItem, 36)

xp için

Kod:
VideoLength = oFolder.GetDetailsOf(oItem, 21)

Müzik dosyasının sürelerini gösteren yukarıdaki kod kısa olması açısından iyi ama bazı avi formatındaki dosyaların sürelerini göstermemektedir.

turis bey üstadım.

eğer kodla böyle birşey yapılabiliyorsa iyi olur.

çünkü film açmak için klasör klasör film aramayız. tıkladımmı açarız.

iyi çalışmalar

Dosyaları köprü ile açmak için düzenlenmiş dosya eklidir.

Ekli dosyalar

Geri