• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Filitreleme kodunda değişiklik

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan S.Yiğit
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

S.Yiğit

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 TR
Merhabalar,

Butonlar oluşturdum ve makro kaydet yöntemiyle makro hazırladım. Her butona bir personelin ismini yazdım. Yapmak istediğimi yaptım ama Örnek Erdal butonuna tıkladığımda bütün filitreleri kaldırıp Erdal'ı filitleyerebiliyorum ama ilave olarak boş olanları(Boş varsa) süzmeli. Kırmızıya boyadığım yerde değil B sütununda olmalı.

Kod:
Sub ERDAL()
'
' ERDAL Makro
'
On Error Resume Next
    ActiveSheet.ShowAllData
'
    ActiveSheet.Range("[COLOR="Red"]$A$2:$J$88"[/COLOR]).AutoFilter Field:=2, Criteria1:= _
        "=ERDAL YILMAZ", Operator:=xlAnd
    ActiveWindow.SmallScroll Down:=-33
End Sub

Ekli dosyalar

Merhaba,
Kod:

satırını aşağıdaki kodlar ile değiştirerek deneyiniz.

Kod:
"=ERDAL YILMAZ", Operator:=xlOr, Criteria2:="="

Merhaba,
Kod:

satırını aşağıdaki kodlar ile değiştirerek deneyiniz.

Kod:
"=ERDAL YILMAZ", Operator:=xlOr, Criteria2:="="

Sn. Hüseyin bey,

Teşekkür ederim. Kırmızı ile boyadığım aralıkta bir değişikliğe gerek yok sanırım, şuan için bir sorun olmuyor. İyi akşamlar..

Sn. Hüseyin bey,

Teşekkür ederim. Kırmızı ile boyadığım aralıkta bir değişikliğe gerek yok sanırım, şuan için bir sorun olmuyor. İyi akşamlar..

B sütunu yani Field:=2 ye göre filtreleme tanımlı.

Her personel için buton koymak yerine, belirlenen bir hücreye yazılan personel ismine göre filtreleme yapsa daha iyi olmaz mı

Hüseyin bey, belirttiğiniz gibi yapmakta iyi fikir ama benim için zaman kaybı. Burada yaptığım işlemi mausla butonlarla hızlı bir şekilde yapıyorum. İlginiz ve yardımız için teşekkür ederim.

Hüseyin bey, belirttiğiniz gibi yapmakta iyi fikir ama benim için zaman kaybı. Burada yaptığım işlemi mausla butonlarla hızlı bir şekilde yapıyorum. İlginiz ve yardımız için teşekkür ederim.

Rica ederim, iyi akşamlar.

Geri