• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Faturaları tek kitapta toplamak

Excel Vers. ve Dili
2010 TR
Merhabalar.

Şu anda sürekli form faturalarımızı kesmek için bir şablonumuz var. Girilen fiyata göre KDV dahil/hariç dövizli vs her şeyi yapıyoruz. Her bir firma için bir klasör açıp, her kestiğimiz faturayı farklı kaydet diyerek ilgili firmanın klasörüne kaydediyoruz.

Haliyle bu şekilde çok fazla miktarda excel dosyamız oluyor ve her seferinde fatura kesilecek olan müşteriyi arayıp bulmak ve o klasörden bir excel dosyası açıp farklı kaydetmek gerekiyor, ki bu da büyük zaman kaybı.

Biraz armut piş ağzıma düş gibi anlaşılmasın epey uğraştım şu anki düzeni tutturabilmek için :) Ve 3 yıldır da kullanıyoruz. Fakat şu an firma sayısının aşırı artması nedeniyle artık bu yöntem verimsizleşti.

Forumdaki konulardan yola çıkarak bir şeyler yapmaya çalıştım ama etkin değilim konuyla ilgili olarak. Aslında birisi örnek bir dosya da atmış bununla ilgili:
http://www.excel.web.tr/showpost.php?p=522580&postcount=8

Çok yetersiz bir dosya olmuş ama tam olarak istediğim şey aslında mantık olarak bu. Firma bilgilerinin hepsinin bir sayfada toplandığı, gerekirse faturaların da her biri bir satır olacak şekilde bir sayfada toplandığı bir fatura kitabı nasıl yaparız?

Elimdeki mevcut fatura şablonu bir sayfa, firmaların listesi bir sayfa, kesilen ve kaydedilen faturalar bir sayfa. Ürünler manuel girilebilir veya ürünler de bir sayfa olup oradan seçtirilebilir. Tabii ki kimseye bana program yaz gönder demiyorum, konuyla ilgili çalışma yapmış olan birisi varsa onun yolunu izleyerek bir şeyler yapabilirim.

Vereceğiniz fikirler ve örnek uygulamalar için şimdiden çok teşekkür ederim.

Geri