• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Fatura Yazdır Sakla

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ERRİC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ERRİC

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
OFFİCE 2009
Selamlar; ekte ki çalışmada data sayfaları 2 ye ayrılmış firma ve ürün bilgileri diye; FATURA sayfasında ise bu girilen bilgilerin fatura ya basılması için bir format var ; bu çalışmada amaç fatura yazırmak ve ay / yıl içinde kesilen ihracat faturaların toplam kilosu toplam döviz tutarları vs saklanabilsin diye sorum şu şimdilik diğerleri oldu gibi sanki tekrar çözemezsem sizlerden destek isteyeceğim; fatura sayfasında firma değiştirdiğimde "C30" da veri doğrulama var firma bilgilerindeki çoğu bilgi geliyor fakat ürün bilgilerinde ki bilgiler gelmiyor malın cinsi kg vs ya da gelse bile "0" "DEĞER" DOĞRU YANLIŞ gibi değerler geliyor formüllerde oynadıgımda bir türlü oturtamadım; c52; w52; af52; aı52 hücrelerine özellikle yapmadım; umarım anlatabildim
Saygılar.

Ekli dosyalar

sayın forum üyeleri ; c52; w52; af52; aı52 hücrelerine yazdığım formülü en azından firma değiştiğinde o veya yok hatası olmayacak şekilde güncelleyebilirmiyiz lütfen

Selamlar,

C52 Hücresine aşağıdaki formülü deneyip diğer hücrelerde aynı işlemi yapın

Kod:
=[COLOR="Blue"]EĞERHATA([/COLOR]EĞER($C$30='ÜRÜN BİLGİLERİ'!B3;DÜŞEYARA($C$30;'ÜRÜN BİLGİLERİ'!$B$3:$T$10;2;YANLIŞ))[COLOR="blue"];"")[/COLOR]

Vedat bey teşekkür ederim son durumu bildirmek isterim;
faturalar yaklaşık 1 ile 8-10 satır arasında kesiliyor belli değil yani bir faturada 1 kalem olabilirken bir fatura da 5 kalem kesilebiliyor formülü aşağı çektiğimde firma değiştir dediğimde boşta kalem olmayan satırlar "YANLIŞ" değeri alıyorum; bir de şöyle olabilir mi ilk soru da belirttiğim gibi ürün bilgilerinde ki fatura satırlarını silmeyeceğiz bu nedenle nova firmasında 2 kalem ürün var herbo firmasında 1 kalem şimdi fatura da ürünler "ürün bilgileri" sayfasında ki sıraya gore değil firma değiştir dediğimizde yeni bif fatura gibi ilk satırdan başlayarak yazabilirmi;
Saygılar

Geri