• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Fatura Mutabakatı Makro Yardımı

Believing

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office Pro 2019 TR 32 Bit
Windows Pro 10 TR 64 Bit
Sayın Uzman Arkadaşlar,

İki farklı şirketin faturalarının bulunduğu fatura listeleri karşılaştırılarak farklı olanların tespit edildiği bir mutabakat çalışması yapmak istedim. Makro konusuna yabancı olduğum için siz uzman arkadaşların çok değerli yardımlarına ihtiyacım vardır. Ekteki örnek çalışmada detaylı anlatım bulunmakta olup, uzman arkadaşların desteğini rica ederim.

Saygılarımla.:yardim:

Ekli dosyalar

Merhaba;
Tam istediğiniz olmayabilir. (iki fatura arasındaki fark ve karşılıklı olması gibi) Ama yinede eki inceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Sayın muygun,
Öncelikle konuya gösterdiğiniz ilgi ve çok değerli yardımınız için size çok, çok teşekkür ederim.
Sizden 2 düzeltme daha rica etmek istiyorum. Şirket sayfasında herşey olması gerektiği gibi olup, doğru sonuçları vermektedir. Şirket sayfasında 7. ve 10. satırlardaki mutabakatsızlık, Acenta sayfasında 7. ve 22 satırlarda bulunmaktadır. Ayrıca kontrol sayfasının Acenta kısmında mutabakatsız olan faturalar yanlış olarak listelenmektedir. Buna göre;
1-) Acenta sayfasındaki mutabakatsız eşleşmenin farklı renklere boyanmalıdır.
2-) Kontrol sayfasında Acenta bölümünde mutabakatsız faturaların listelenmesi sağlanmalıdır.

Merhaba Syn. Believing;
Tabloda ilk yaptığım (ŞİRKET ve ACENTA sayfasında)
Renklendirmeleri silmek
Tarih , Fatura No , Alacak ve Borç alanlarını birleştirerek E sütununa yazdırmak.
Sonra bu veriyi diğer sayfada kontrol ederek yok olanlar için satır nosunu F sütununa yazdırmak. ve bu verilere ait satırda renklendirme yapmak.
Daha sonra ikinci bir makro ile şirket ve acenta sayfalarında satır nosu yazılan verileri Kontrol sayfasına yazdırmak. (sırasına bakmaksızın)
Gelelim sizin tespitlerinize;
Şirket sayfasında 7. ve 10. satırdaki veriler Acenta sayfasında bulunamadı. (doğru)
Kontrol sayfasınada bu veriler yazdırıldı.
Acenta sayfasında yine 7 ve 10. satır verileri (bu tamamen tesadüf) Şirket sayfasında bulunamadı (bu sonuç benim için doğru)
Sizin sözünü ettiğiniz 22. satırdaki veriyi kontrol ederseniz şirket sayfasında 22. satırda karşılığının olduğunu görürsünüz. (kontrol ettiğimde her iki sayfada da bu veri bir adet gerçekleşmiş)

Ekteki uygulamada tarih + fat. no + borç + alacak verilerini saydırarak sonuca gitmeye çalıştım.
Ama sonuç yine aynı çıktı.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Sayın Muygun,
Sanırım yanlış ifade ettim. Şirket sayfasının 10. satırda bulunan kayıt, Acenta sayfasının 22. satırında bulunmaktadır. Buna göre Acenta sayfasının 22.satırının renklendirilerek, Kontrol sayfasındaki kayıtında 22. satırdan alınmış olması gereklidir. Bunu düzeltebilirseniz harika bir çalışma ve istenen tüm kolaylığı sağlamış olacaktır. Çok değerli yardımınız için tekrar teşekkür ederim.
Saygılarımla.

Syn. Believing;
Verileri son eklediğim dosyaya göre tekrar kontrol edin.
Acenta sayfasının 22. satırı Şirket sayfasının 22. satırı ile birebir aynı???
Üstteki yazımda bahsettiğim gibi dosyada "yokluğu" arıyoruz.

Şirket sayfası 22. satır;

tarih=04.05.2015
Fat no=72650
Borç=2.067,56
Alacak=

Acenta sayfası 22. satır;

tarih=04.05.2015
Fat no=72650
Borç=
Alacak=2.067,56

Görüldüğü gibi bu veriler her iki sayfada da bir adet var ve birbirini nötrlüyor.
şirket sayfasında 10. satırdaki bulunan veriyi buna nasıl eşleştiriyorsunuz anlayamadım gitti..

Sayın Muygun,
Sizden zamanınızı gereksiz yere çaldığım için özür dilerim. Örnek verileri yanlış oluşturduğum için mantık hatası yapmaktayım. Verdiğiniz destek için size çok teşekkür ederim. Konu amacına ulaşmıştır. Size hayırlı ve sağlıklı günler dilerim.
Saygılarımla.

Sayın Muygun,
Son çalışmanın Şirket ve Acenta sayfalarına yeni veriler eklendiğinde tüm faturaları kontrol listesine taşımaktadır.
Saygılarımla.

Ekli dosyalar

Merhaba;
Sorun;
Borç Ve Alacak verilerinin bir sayfada boş , diğer sayfada sıfır olması.
Bu ihtimale karşı gereken değişikliği yaptım.
Deneyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Sayın Muygun,
Konuya gösterdiğiniz ilgi ve değerli yardımınız için size teşekkür ederim.
Konu amacına ulaşmıştır.
Saygılarımla.

Geri