• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Fatura kesme çizelgesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ÆSir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2015 TR
Merhaba dostlar,

Elimde şirketime ait antetli elle yazmaya hazır boş fatura şablonları var. Benim niyetim buna elle yazılacak bölümler için excellde bir tablo hazırlamak ve orada yazdıklarımın çıktısını faturaya alabilmek. Bunu nasıl yapabilirim?

Mesela sayfa dikey boyda 29 Cm. ilk 4 cm'de logo var. 6. santimde müşteri adı yazacak. 8. cm vergi no olacak. 14. cm'de ürünler listelenecek ve bunlar sol baştan mesela 5. cm'den başlayacak. excell üzerinden bunu nasıl hesaplayabilirim?

Bence ne sormak istediğimi anladınız, ben anlatamamış olsam da:)

Bunu santimle tutturmak , her ekranda farklı olan boy ve çözünürlükle zor.

Bunun yerine baskı esnasında hatayı en aza indirmek için faturanın 10 kadar fotokopisini çekerek excelde yaklaşık deneme ile olması gereken yerdeki doğru satır sütun ve hücreleri bulmak daha mantıklı bir çözüm olabilir.

İkinci aşama ise sayfa yapısına dokunmadan bunları toplam ya da kdv eklentisi gibi ilintili çalıştırmak için bağlantıları kurmak. Bu da siz doğru hücre ve sütunları bulduğunuzda bağlamak ve doğru baskı almak mümkün , hatta veri bir veritabanından geliyorsa " düşeyara " ya da benzeri fonksiyonlarla tekrar yazmadan sadece sıra no değiştirilerek sonraki baskıya geçilebilir.

İlk basamaktaki çalışmayı oluşturduğunuzda www.dosya.tc gbi bir dış servera yükleyip burada linki paylaşırsanız devamı için buradan yardım kolay gelecektir. Aksi durumda herkesin ekranı farklı çözünürlüğü farklı olduğu bir yana , yeni bir dosya yaratılmayacaktır.

Geri