• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Fatura Kesilirken KDV Dahil tutarın Tam Sayı çıkmama sorunu.

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan msyldz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Katılım
2 Mart 2012
Mesajlar
3
Excel Vers. ve Dili
office 2007
Sevgili arkadaşlarım selamlar;

Fatura keserken excel formülizasyonunu kullanmaktayız ancak şu şekilde çok önemli bir sorunumuz var.
Birim fiyat x Döviz kuru x Adet + %18 KDV = KDV Dahil Tutar şeklinde yaptığımız formülde sonuç sürekli küsüratlı çıkmaktadır.

Hücre Biçimlendirmesinden rakamları yuvarladığımız zaman excel de sorun olmamakta ancak yasal faturalar kesilirken yine küsüratlı rakamlar çıkmaktadır.
Amacımız ufak küsürat yuvarlamaları ile ÖR; 21.250,35 TL çıkan faturayı birim fiyatlarındaki küsüratlar düzeltilip 21.250 TL şeklinde faturalandırmaktır.

Excel formumuz ekli dosyadadır.

Yardımlarınızı bekliyorum.

İlginize şimdiden çok teşekkürler.
 

Ekli dosyalar

O dosyadaki rakamları bir de elle doldurup gönderir misiniz? Hangi hücrede naısl bir düzeltme yapılacak görelim. Ayrıca bildiğim kadarıyla parayla ilgili hesaplamalarda virgülden sonra 2 basamağa yuvarlama yapılması gerekiyordu. sizin istediğiniz gibi olursa sorun olmaz mı?
 
Yusuf bey selamlar
Tabloda yuvarlama formülünü uyguladım ama küçük adetlerde çıkan tutarda sorun yok Ör: 1-10 ad. arası, ama adet büyüdüğünde yuvarladığı rakam sayısı da arttığından hesaplanan gerçek tutar ile yuvarlamalı tutar arasında çok fark oluşmakta.
Ekte açıklamalı dosyayı gönderdim.
 

Ekli dosyalar

Üst kısımda tüm yuvarlamaları iptal edip sadece genel toplamda 0'a yuvarlarsanız istediğiniz olur.
 
o şekilde yuvarlama yapıldığında;
ör;
Ara Toplam : 10,23 TL
Genel Toplam: 10,00 TL (yuvarlanmış hali)

olduğunda 0,23 TL lik açık çıkmakta. 10 faturada 2,30 TL lik hata payı olur.

birim fiyatlarını sonuç tam sayı çıkacak şekilde yuvarlama yapılamaz mı acaba?
 
Geri
Üst