• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Fatura kapatma ve listeleme

Arkadaşlar ekteki dosyada derdimi biraz anlatmaya çalıştım. Burada gelen ödemeye göre fatura kapatma hususunda bazı problemlerim var yardımcı olursanız sevinirim

Bu soruyu fornksiyonlar bölümüne attım ancak orada biraz çözümü zor olacak gibi görünüyor. O nedenle belki Makro ile daha uygun bir çözüm bulabilecek bir arkadaş çıkar düşüncesiyle sorumu bu bölümde de sizlerler paylaşmak istedim

Ekli dosyalar

Arkadaşlar P.tesi müşterilerimden pek çoğuna bu şekilde ödeme listesi göndermeyi planlıyorum. Bir türlü de işin içinden çıkamadım. Yardımcı olursanız memnun olurum.

Merhaba,

Aşağıdaki ayrıntılar önemlidir.

-Kapatma sırası en eskiden başlayarak mı yapılıyor? Sıra atlama gibi olasılık var mı? Eğer varsa, her tahsilatta hangi sipariş ya da fat. ait olduğunu ayrı bir sütunda yazmanız gerekecek.

-Tahsilat tutarları sipariş ya da fatura tutarlarıyla birebir örtüşüyor mu? Yani 2.000,- sipariş var diyelim. 1.000,- havale geldi, elindeki 1.500,- çeki size ciro yaptı diyelim. Fazlalık 500,- TL akibeti ne olacak?

İlginiz için çok teşekkür ederim.

Aslında buradaki tabipte baz almak istediğim
1- Firma ismi
2- Fatura tarihi
3- Ödeme tarihi

Elime 200e yakın müşteri var şimdilik. Her müşteri ismi değiştiğinde sistem firma ismine göre fatura ve ödeme hesap kapası yapsın diye uğraşıyorum. Sıralama olarak da fatura tarihini baz alarak ilk faturadan itibaren kapatmaya başlasın.

Eğer fazla ödeme yapılmışsa o ödeme tablonun altında kalır. Mesela sizin söylediğiniz 500TL yeni fatura kesildiğinde bu 500TL otomatik olarak kesilen faturanın 500TL'lık bölümünün kapamasını yapar

Yardımlarınız için tekrar teşekkür ediyorum

Merhaba,

Yukarıda ihtiyacım hakkında biraz daha detaylı bilgi vermeye çalıştım.

Sorduğunu soruya ek olarak bir açıklama daha yapmam gerekiyor gibi geldi bana.

Burada fatura sayısı ve ödeme sayısı o kadar fazla oluyor ki. Her tahsilatta fatura veya sipariş numarası belitmek gibi bir şansımız olmuyor. Müşteriler de benden bilgi isterken hangi ödeme hangi faturayı kapatıyor dolayısıyla hangi faturalardan ödemelerinin kaldığı hakkında detaylı şekilde bilgi istiyorlar.

Onun için diyelim ki firma bize 5.000 TL ödeme yaptı ve ödemesi 3.000 TL ve 2.500 TL tutarında iki faturasını kapattı diyelim.

Fat. Tarihi, Fatura Tutarı, Fatura No Bunun karşısına da Tahsilat Makbuz No, Tahsilat Tarihi, Toplam Tahsilat, Bu faturanın kapanan miktarı şeklinde bir rapor göndermek durumundayım.

Tablo yaparken alt alta ödemeler ve faturalar gelecek şekilde bir tablo yaptım tam olarak anlatabilmek için ancak çözüm önerinizde Faturalar farklı sayfada ödemeler farklı sayfada ikisinden meydana gelen rapor farklı sayfada olabilir. Veya hepsi aynı sayfada olabilir. Bu ayrıntıların hiçbir önemi yok. Yeter ki bu problemi çözecek bir öneri olsun.

Yardımlarınız için teşekkür ederim

Arkadaşlar,

Elimden geldiğince Makro denedim. Fakat bir tarafını başardım diğer tarafından açık verdim. Yani işin içinden çıkamadım bir türlü. Bu hususta hiç denem yapan oldu mu veya belki ben konuyu tam anlatamadıysam sorusu olan varsa hemen açıklama göndereceğim

Arkadaşlar,

Benim problemim hakkında yardımcı olabilecek biri yok mu? Kusura bakmayın zaman açısından biraz zordayım yoksa aslında sabırla beklemem lazım

Merhaba,

Tablo1 için küçük bir örnek hazırladım. Tablo2 için biraz uğraşmak lazım.
Aslında filitre kullanıldığında neredeyse her iki tablo isteğinizi karşılıyor gibi...

**Not: Mükerrer başlık açmayın.

Kod:
Private Sub Worksheet_Calculate()
    If MyFilter_IsOn(ActiveSheet.Name) Then
        Columns("b").ColumnWidth = 0
    Else
        Columns("b").ColumnWidth = 4.25
    End If
End Sub

Private Function MyFilter_IsOn( _
                    sh As String) As Boolean
[COLOR=DarkGreen]'Dim f As Filter[/COLOR]

If Sheets("" & sh).AutoFilterMode Then
    If Sheets("" & sh).AutoFilter. _
        Filters(3).On Then _
                MyFilter_IsOn = True
End If

[COLOR=DarkGreen]'    For Each f In Sheets("" & sh). _
'                AutoFilter.Filters'
'        If f.On Then
'            MyFilter_IsOn = True
'            Exit For
'        End If
'    Next[/COLOR]
End Function

Ekli dosyalar

Merhaba Zeki Bey,

İlginiz için çok teşekkür ederiz. Gerçekten ilk adım için oluşturduğunuz çözüm hayli işimizi kolaylaştıracak İnşaallah.

Tablo 2 için normal şartlar altında sizin dediğiniz gibi bu dosyayı göndermek aslında yeterli bir çözüm ama müşteriler diretiyorlar ki her hesaplarını biz yapalım kendilerine hazır verelim. Maalesef adamlara itiraz şansımız da olmuyor. Dolayısıyla ne derlerse hangi formatta bilgi isterlerse vermek zoruda kalıyoruz.

Tablo 2 için ekteki dosyada detaylarını paylaştığım bir çözüm yöntemi düşündüm. Ancak ne kadar mantıklı olur veya makro ile otomatik çalıştırılabilir mi bilemiyorum.

Dosyayı ekte tekrar gönderiyorum.

Yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim

Ekli dosyalar

Arkadaşlar bizim problemin ilk aşaması çözüldü ancak ikinci aşama ile alakalı çözüm üretebilecekler var mı

Geri