- Excel Vers. ve Dili
- Excel 2010
DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Sub kod()
Dim s1 As Worksheet, s2 As Worksheet
Dim a As Long, sn As Long, x As Long
Dim s As Object
Dim ayr As String
Set s1 = Worksheets("ORJİNAL")
Set s2 = Worksheets("OLMASI İSTENEN")
Set s = CreateObject("Scripting.Dictionary")
ayr = ", "
sn = s1.Cells(Rows.Count, "C").End(3).Row
ReDim dz(1 To sn, 1 To 10)
For a = 4 To sn
If s.exists(s1.Cells(a, "C").Value) Then
x = s(s1.Cells(a, "C").Value)
If InStr(1, dz(x, 6) & ayr, s1.Cells(a, "F") & ayr) = 0 Then
dz(x, 6) = dz(x, 6) & ayr & s1.Cells(a, "F")
dz(x, 7) = dz(x, 7) & ayr & WorksheetFunction.SumIfs(s1.Range("G2:G" & sn), s1.Range("C2:C" & sn), s1.Cells(a, "C"), s1.Range("F2:F" & sn), s1.Cells(a, "F"))
If InStr(1, dz(x, 8) & ayr, s1.Cells(a, "H") & ayr) = 0 Then dz(x, 8) = dz(x, 8) & ayr & s1.Cells(a, "H")
End If
Else
x = s.Count + 1
s.Add s1.Cells(a, "C").Value, x
dz(x, 1) = s1.Cells(a, "A")
dz(x, 2) = s1.Cells(a, "B")
dz(x, 3) = s1.Cells(a, "C")
dz(x, 4) = s1.Cells(a, "D")
dz(x, 5) = s1.Cells(a, "E")
dz(x, 6) = s1.Cells(a, "F")
dz(x, 7) = WorksheetFunction.SumIfs(s1.Range("G2:G" & sn), s1.Range("C2:C" & sn), s1.Cells(a, "C"), s1.Range("F2:F" & sn), s1.Cells(a, "F"))
dz(x, 8) = s1.Cells(a, "H")
dz(x, 9) = WorksheetFunction.SumIfs(s1.Range("I2:I" & sn), s1.Range("C2:C" & sn), s1.Cells(a, "C"))
dz(x, 10) = WorksheetFunction.SumIfs(s1.Range("J2:J" & sn), s1.Range("C2:C" & sn), s1.Cells(a, "C"))
End If
Next
s2.Range("B3").Resize(UBound(dz), UBound(dz, 2)).Value = dz
End Sub
Merhaba Üstadlar öncelikle bir üstteki yardımınız için çok teşekkür ederim. Fakat burada benim hesap edemediğim bir konu ortaya çıktı.Burada bazı fatura numaraları farklı firmalara ait olsa bile fatura numarası aynı olabiliyor.Bunu ayırt etmek için tabloda tarih, fatura numarası ve vergi numarasını birleştirdim.Ekte yer alan tabloda veri sekmesine göre toplam almasını sağlayabilirmiyiz. Saygılar,
Sanırım bu sekılde oldu yarın bir deneme yapacağım ustad teşekkür ederimE-Arşiv faturalardan kaynaklanan fatura no benzerliğinden dolayı sanırım talebinizi güncellemişsiniz. Ömerbey in yazdığı kodları biraz değiştirerek anladığım ölçüde ekteki gibi hazırladım dosyayı. Veri sayfasına Fatura No, Vergi/Tc No ve Tarihi birleştiren yardımcı bir sütun oluşturdum. İşlemler bu sütuna dayalı yapılmakta.