Estağfurullah, öğretme gibi bir duygu taşımayan kişinin bu forum sitesinde işi yok ki zaten, bilen bilmeyene öğretmeye çalışacak, bıkmak yok.
Eğer zorlanıyorsanız dosyanızı bir siteye yükleyin, yine bakayım, hiç sorun değil.
Lütfen kullandığınız kelimeleri bi daha gözden geçiriniz, öyle bir şey bu sitedeki kimsenin aklından geçmez, benim asla geçmez.
Sabırlıyımdır, öğrenmek isteyen bir üye varsa ve konu yardımcı olabilleceğim bir konuysa hiç üşenmem anlatmaya devam ederim.
Ürün listenize ilişkin olarak gönderdiğim dosyada anlamadığınız nedir acaba?
İsterseniz adım adım gidelim.
Ürün listenizi, gönderdiğim belgede A sütununa yapıştırın sonra, zemin rengi verilmiş (mavi) hücreleri seçin ve fareyle sağ alt köşesine geldiğinizde farenin şeklinin ince + işaretine dönüştüğünü göreceksiniz, o sırada farenin sol tuşuyla tıklayıp bırakmadan, listenin sonuna kadar aşağı doğru çekin, sonuna geldiğinizde bırakın.
Diğer adımları siz söylediğinizde anlatmaya devam edeceğim.
Yok eğer ben yapamam derseniz, dosyanıza ulaşmamı sağlayın, işlemleri yapıp size ulaştırayım, kesinlikle bana zül gelmez.
Sağlıcakla, İzmir'e selamlar.
Hay ALLAH sizden razı olsun. Sizin gibi insanlar, çokça gerekiyor bu ülkeye.
ALLAH size güç kuvvet versin. Dediğiniz gibi öğrenmeye ve öğretmeye açık olmak gerekir. Bu da gerçekten çok sabır gerektiren bir iş.
Yaptığınız, hazırladığınız paylaştığınız dosyalar içerik olarak gerçekten çok güzel, bir çok konuda forumun bu sayfasına ulaşacak arkadaşlar için inanılmaz bir kaynak oldu. Aslında en başa dönsek sanırım istediğimi daha iyi anlatacağım.
Bunun için bir de video hazırladım. Linki:
https://www.youtube.com/watch?v=UgPzm9Ma4no
[YOUTUBE]https://www.youtube.com/watch?v=UgPzm9Ma4no[/YOUTUBE]
Sizin de canınızı sıkmak istemiyorum tabi ama sanırım baştan hatalı giriş yaptım.
Müsadenizle baştan alayım
-Sayfa1 A9 ve E9 hücreleri arasına ve varsa ikinci kalem ürünü A10 ile E10 şeklinde ardışık olarak elle giriş yapacağım.
CİNSİ MİKTARI BİRİM BİRİM FİYAT TUTAR
ABC 2 ADET/KG/LİTRE 2,45 4,90
(tutar bölümünü B9 x E9 çarpma işlemi ile otomatik olarak yapabiliyorum)
-Sayfa1 de A9 - E9 ve devamında varsa A10-E10 arasına girdiğim bu verileri A49 ve E49 arasına devamında varsa A50-E50 arasına kopyalayıp yapıştıracak.
Dosyayı kaydedip kapattım. Ertesi gün gene aynı işlemleri yani A9-E9 hücreleri arasındaki verileri ve varsa A10-E10, A11-E11 ... arası verileri, A51-E51 hücrelerine yani A49-E49 ve daha önce doldurulduysa A50-E50 hücrelerinin içeriğini değiştirmeden A51-E51 ... şeklinde ardışık olarak kaydetmesi.
Kısacası ürün listesi müşteri adı gibi kayıtları tutmadan, Sadece Cinsi, miktarı, birimi, birim fiyatı ve tutar yazılı hücrelerin altındaki verileri kopyalayarak, A sütununda, belirli bir boşluktan sonra bulunan ilk boş hücreye yapıştırması.
Diğer bilgilere hiç gerek yok.
Daha da kısaltacak olursam; A4 - E4 arası hücreleri kopyalayacak ve sütunun ilerleyen satırlarında (mesela A49 - E49 'dan sonrasına) yapıştıracak.
İzmir'den de sizlere selamlar ve sevgiler.
İşiniz gücünüz rast gitsin.
Son düzenleme: