• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Farlkı Sayfalardaki Aynı veri doğrulamayı DATA sayfasına yazdırma

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
ARKADAŞLAR ;

Benim yapmak istediğim ,

1-2-3-4-5 gibi farklı sayfalardaki FARKLI hücrelerde AYNI veri doğrulama listem var.

Mesela 1 ci sayfadaki VERİ doğrulama listemden tıkladığım kişi ile DATA sayfasındaki B4 hücresindeki VERİ DOĞRULAMA ile aynı olmasını istiyorum fakat ben yapamadım.

Ben şu an manuel olarak DATA B4 hücresine = koyarak ilgili sayfadaki veri doğrulamayı tıklayarak yapıyorum

Bunu yapmanın bir yolu varmı ?

İlginiz ve yardımlarınızdan dolayı teşekkürler.

Ekli dosyalar

Merhaba

Siz bir sayfada doğrulamada birşey yazınca hepsinde de aynısının mı yazmasını istiyorsunuz?
Bunu makro ile yapabilirsiniz veya sadece data 1 sayfasında veri doğrulama kullanıp diğer sayfalarda ='sayfa1a3 gibi kullanarak yapmayı deneyebilirsiniz.

Son düzenleme:
Ben 1_2_3_4 gibi sayfaların hangisinde işlem yapıyor isem o sayfadaki veri dogrulamada ne sectiysem o bilgi DATA sayfasina atmasını istiyorum

Ekli dosyayı inceleyiniz.

nasıl çalıştığını anlamadım ?

ben 5 ci sayfaya tıkldığıımda 5 ci sayfadaki veri doğrulamadaki değer data sayfasına gelmeli DATA sayfasında veri doğrulama olmasa da olur yardımız teşekkür ederim

Merhaba

Sorunuz Halit beyin yardımıyla makro ile çözüme ulaşıyor.
http://www.excel.web.tr/f48/makro-kodunu-duzenleme-t124173.html#post676211
Bu kodu workbook kısmına ekleyin.

Kodu bununla değiştirin.

Kod:
Private Sub Workbook_SheetChange(ByVal Sh As Object, ByVal Target As Range)
If Target.Row <> 3 Then Exit Sub
ad = ActiveSheet.Name
If ad = "1" Then
If Target.Address = Range("K3").Address Then Sheets("data").Cells(4, "b") = Range("K3")
ElseIf ad = "2" Then
If Target.Address = Range("L3").Address Then Sheets("data").Cells(4, "b") = Range("L3")
ElseIf ad = "3" Then
If Target.Address = Range("H3").Address Then Sheets("data").Cells(4, "b") = Range("H3")
ElseIf ad = "4" Then
If Target.Address = Range("O3").Address Then Sheets("data").Cells(4, "b") = Range("O3")
ElseIf ad = "5" Then
If Target.Address = Range("J3").Address Then Sheets("data").Cells(4, "b") = Range("J3")
End If
End
End Sub

Ekli dosyalar

Hocam çok teşekkür ederim elinize , emeğinize sağlık istediğim gibi olmuş

Geri