• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

farklı tablolardan veri alabilme..

Excel Vers. ve Dili
Open Office
arkadaslar merhaba,

daha önceden sadece tek tablo ile alakalı bir soru iletmiştim ve çözülmüştü. Şu anda iş biraz daha genişledi ve 4 tablolu bi sorunum ortaya çıktı. Ekteki dosyaya bakınca durumu göreceksiniz zaten ama ben açıklamasını şimdiden yapayım. Ektede görüldüğü üzere birbirinden bağımsız 4 farklı tablom var A grubu, B grubu, C grubu ve D grubu olmak üzere. Ben sonuç almak istediğimde; Grubunu, satır ve sütun değerlerini girdiğimde kesişimindeki sonucu nasıl alabilirim?
misal grubunu A, x değerine 3, y değerine 2 yazdığımda sonucu nasıl bulacak?
indis fonksiyonu ile olabilir gibi ama ben çıkamadım işin içinden ama sizin excel bilginize güveniyorum. nolur yardımcı olun.. :(

Ekli dosyalar

merhabalar. indis fonkisyonu ile değil düşey ara ile biraz revizyon yaparak istediğin bilgilere ulaşabilirsin. daha farklı çözümlerde mevcut. ancak işini ne kadar görüyor ona göre farklılıklar yapılabilir. ekteki dosyayı inceleyebilirsin.

Ekli dosyalar

Merhaba;
Alternatif olsun.
Eki inceleyin.

İyi çalışmalar.

Not:
Syn. haciwatt;
Tablonuzu denerken D grubunda x ve y değerine 2 yazarak denediğimde sanırım hatalı sonuç verdi (yada ben yanlış gözlemledim)
Kontrol ederseniz benide aydınlatmış olursunuz.

Ekli dosyalar

Merhaba;
Alternatif olsun.
Eki inceleyin.

İyi çalışmalar.

Not:
Syn. haciwatt;
Tablonuzu denerken D grubunda x ve y değerine 2 yazarak denediğimde sanırım hatalı sonuç verdi (yada ben yanlış gözlemledim)
Kontrol ederseniz benide aydınlatmış olursunuz.

Syn. muygun;
Teşekkürler. formülü yanlış yazmışım. Uyarınız için teşekkürler. formülün düzenlenmiş hali ekteki dosyadadır.

=EĞER(A$3=T2;DÜŞEYARA(U2;B$5:H$11;V2+2;0);EĞER(T2=J$3;DÜŞEYARA(U2;K$5:Q$11;V2+2;0);EĞER(T2=A$16;DÜŞEYARA(U2;B$18:H$24;V2+2;0);DÜŞEYARA(U2;K$18:Q$24;V2+2;0))))

formülü aşağıya doğru çekilerek sonuçlar elde edilebilir.

Ekli dosyalar

Syn. muygun;
Teşekkürler. formülü yanlış yazmışım. Uyarınız için teşekkürler. formülün düzenlenmiş hali ekteki dosyadadır.

=EĞER(A$3=T2;DÜŞEYARA(U2;B$5:H$11;V2+2;0);EĞER(T2=J$3;DÜŞEYARA(U2;K$5:Q$11;V2+2;0);EĞER(T2=A$16;DÜŞEYARA(U2;B$18:H$24;V2+2;0);DÜŞEYARA(U2;K$18:Q$24;V2+2;0))))

formülü aşağıya doğru çekilerek sonuçlar elde edilebilir.

formül süper.. cidden çok işime yaradı ancak ufak bi sorun var sanırım.Y sütunu için 5+ yazdığımda sonuç hata veriyor. bununla ilgili nasıl bi düzenleme olabilir acaba?

Y sutunu için 5+ yerine 5 direk 5 yazılabilir. sonuç elde ediliyor. ancak ben 5+ yazayım derseniz formülü bir değiştirmek gerekir.

5+ için yeni formül; formüldeki V2+2 yerine EĞER(V2="5+";7;V2+2) yazılmalıdır ;

=EĞER(A$3=T2;DÜŞEYARA(U2;B$5:H$11;EĞER(V2="5+";7;V2+2);0);EĞER(T2=J$3;DÜŞEYARA(U2;K$5:Q$11;EĞER(V2="5+";7;V2+2);0);EĞER(T2=A$16;DÜŞEYARA(U2;B$18:H$24;EĞER(V2="5+";7;V2+2);0);DÜŞEYARA(U2;K$18:Q$24;EĞER(V2="5+";7;V2+2);0))))

not formül w2 içindir. aşağıya doğru sürükleyerek diğer hücrelerede uygulanabilir.

sorun çözülmüştür umarım.

Geri