• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Farklı sütunlardaki verileri sıralayıp tekrarları silmek

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan physek
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013
Selamlar, saygılar.

Bir sayfa içerisinde A, D, H gibi farklı sütünlarda hepsinde 4. satırda başlayan fakat farklı satırlarda sonlanan verilere sahibim.

Yapmam gereken; bu verileri yeni bir sütunda (örneğin Z sütunu) tekrar eden verileri yazdırmadan (veriler esas sütunlardan silinmeden) küçükten büyüğe doğru sıralamak.

Ayrıca, bazı değerler virgülden sonra 8 basamak içerirken bazı değerler 3 basamak içermekte. Sıralama esnasında, hücredeki değerin virgülden sonra kaç basamağı varsa yuvarlama yapılmadan gösterilmesi gerekiyor.

Bu konuda yardımcı olabilecek varsa lütfen yardımlarını esirgemesin.

Şimdiden çok teşekkür ederim.

Saygılar.

Son düzenleme:

Ekli dosyalar

Merhaba;
Eki deneyin.
İyi çalışmalar.

NOT: Sorularınızı örnek dosya ile desteklerseniz anlaşılmanız ve hızlı cevap almanız konusunda cevaplayacak arkadaşları yönlendirmiş olursunuz.

Link:
http://s3.dosya.tc/server11/3osjcv/physek-mukerrersiz_sirali_veri.zip.html

Selamlar.

Hızlı cevabınız ve yardımınız için çok teşekkür ederim. Örnek dosya konusunda haklıydınız. Bu mesajın ekinde çalıştığım az verili bir dosyayı iletiyorum. Sizin gönderdiğiniz dosyada ne yazık ki tecrübesizliğim ve bilgi eksikliğimden dolayı işlemi ve kendi verilerimi nasıl yerleştireceğimi anlayamadım. Eklediğim örnek dosyada A ve C sütunlarının yeni bir sütunda bir önceki mesajımdaki şekilde düzenlenmesi aslında sorum.

Bu örnek üzerinden beni yönlendirebilirseniz çok teşekkür ederim.

Saygılarımla,

http://s3.dosya.tc/server11/akq5ht/physek_deneme.xlsx.html

Sayın muygun,

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Sanırım eklediğiniz makroyu kendi çok sütunlu ve verili dosyalarıma ekleyerek gerekli sütun güncellemelerini yaparsam tam olarak istenilen çalışma şekline sahip olmuş olan bir dosya oluşturabileceğim.

Desteğiniz ve cevabınız için tekrar teşekkür eder, iyi akşamlar dilerim.

Geri