• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

farklı sütünlardaki değeri korumak

Excel Vers. ve Dili
ofis 2010
kısa yolunu bulamadı, listede A VE E sütunlarında hesap kodları var onların içinden bana gerekli olan yaklaşık 8 kod gerekli değerlerini silmek istiyorum, çalışma sayfası yaklaşık 2000 satır, gerekli kodlar farklı iki sütunda olduğu için çözemedi. A2 de durması gereken kodun karşısındaki yani E2 deki kodun da durması gerekiyor, aynı şekilde E10 da durması gerekin kodun A10 daki karşılığının da durması gerekiyor.
örnekteki 121 10, 101 01, 101 02, 120 01 kodların kalıp diğer satırların silinmesini istiyorum, ama istemek yetmiyor çözemiyor. saygılar
http://www.dosya.tc/server7/jo5m23/dosya.xls.html

Merhaba;
Yazdıklarınızı anlamak sorunuzu çözmekten zordu. Ama galiba zoru başardım.
Eki inceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

SORUN çözüldü

Merhaba;
Yazdıklarınızı anlamak sorunuzu çözmekten zordu. Ama galiba zoru başardım.
Eki inceleyin.
İyi çalışmalar.

konu karışık olduğu için bir karışık izah edildi, ama doğru anlamışsınız sorun çözüldü,
bir de silinmeyecek makro kodunda 5 satır tanımlaması var ama kod sayfasına yazdığım her kodda makroda tanımlanmadığı halde silinmiyor, böyle çok daha kullanışlı olmuş, elinize sağlık,

bu da mümkün mü?

konu karışık olduğu için bir karışık izah edildi, ama doğru anlamışsınız sorun çözüldü,
bir de silinmeyecek makro kodunda 5 satır tanımlaması var ama kod sayfasına yazdığım her kodda makroda tanımlanmadığı halde silinmiyor, böyle çok daha kullanışlı olmuş, elinize sağlık,
son alarak bir dosya ekledim bu da mümkünü makro pek bilmediğim için yazılmış makrolar la oynayarak bazı sorunları çözmeye çalışıyorum ama bunu makro ile çözemiyorum. eğersay, satır vb klasik yöntemlerle epey uğraşmam gerekiyor. bunda da müşteriden gelen çek veya senet adetine göre 1 ve 5 adet olabiliyor girişlerde 101 00 veya 121 00 gibi tek tek giriş yapılırken müşteriye genel toplamı 120 00 olarak yazılabiliyor. aynı şekilde çıkışlarda tek tek yazılıyor ama satıcıya 320 00 toplu yazılıyor. örnekte açık şekilde var. kolay gelsin
http://s3.dosya.tc/server8/9zzwy6/EE-2014-TEST.xlsx.html

Merhaba;
Ne istediğiniz anlaşılmıyor. (Dosyada zaten herhangi bir açıklama yok.)
İstediğiniz;
YENİ-KOD-2 başlığına göre aynı verilerin borç ve alacak toplamını gösteren bir tablo mu?

Sayfanızda 54 veriniz var.
İkinci bir sayfa oluşturun.
Olmasını istediğiniz tabloyu buraya manuel oluşturun.
"Şu,şu ve şu verilerin şu satırı buraya şu nedenle getirildi" gibi bir açıklama ile bizleri yönlendirin.
Bizlerde ne istediğinizi anlayalım.
İyi çalışmalar.

Merhaba;
Ne istediğiniz anlaşılmıyor. (Dosyada zaten herhangi bir açıklama yok.)
İstediğiniz;
YENİ-KOD-2 başlığına göre aynı verilerin borç ve alacak toplamını gösteren bir tablo mu?

Sayfanızda 54 veriniz var.
İkinci bir sayfa oluşturun.
Olmasını istediğiniz tabloyu buraya manuel oluşturun.
"Şu,şu ve şu verilerin şu satırı buraya şu nedenle getirildi" gibi bir açıklama ile bizleri yönlendirin.
Bizlerde ne istediğinizi anlayalım.
İyi çalışmalar.

KOD-2 Yazan G SÜTÜNÜ' nundaki kodun üstteki boş G sütununa yazdırmaya çalışıyorum.
tabloyu yeniden yükledim.

http://s6.dosya.tc/server6/k44qqv/EE-2014-TEST.xlsx.html

Merhaba;
İşlev yada makro hangisi işinize uygunsa kullanın.
(Makrolu çözümde önceki verileri göremeyeceksiniz. İşlevlerle çözümde işlem farklı bir sütuna uygulandığı için eski verilerinizi görebilirsiniz.)
Örneğinizde G18 hücresinde boş karakter var. Bu tür veri hatasının olmaması gerekir.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Evet çok pratik ve değişik kullanıma uygun olmuş, Saygılar

Geri