• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Farklı sütundaki farklı verileri bir yere toplama

Excel Vers. ve Dili
2013-TR
Merhaba,
bir sayfada yeralan verileri başka bir sayfada raporlama yapmak istiyorum. Bunun için birkaç kritere uyulması gerekiyor örneği ekledim ve detaylı olarak yazmaya çalıştım. Umarım anlaşılır olmuştur. Yardımlarınızı rica ederim. Syg.

Ekli dosyalar

Çalışma için teşekkür ederim.
K sütununda USD olanları yine U sütunundaki UsD kuru ile çarpıyor. Buraya bir formül daha ekleyebilir miyiz. USD dışındaki döviz cinslerini çarpsın.

Çalışma için teşekkür ederim.
K sütununda USD olanları yine U sütunundaki UsD kuru ile çarpıyor. Buraya bir formül daha ekleyebilir miyiz. USD dışındaki döviz cinslerini çarpsın.
sıkıntıyı tam olarak anlayamadım ???

Ciro toplam yazan o sütunundaki değerlerin hepsinin usd olarak toplanıp rapor sayfasına aktarılmasını istiyorum. K sütununda zaten usd olan değerler yine usd kuru ile çarpılıyor. K sütununda usd yazıyorsa yine gidip u sütununda yazan kur ile çarpmasın. Eur yazıyorsa eur kuru/usd kuru yapıp parite ile k sütunundaki değeri çarpsın, ya da k sütununda gbp yazıyor ise gbp/usd paritesini k sütunu ile çarpıp değeri o sütununa yazsın.

Girişler sayfası, U sütunundaki formülü aşağıdaki ile değişitirip, kontrol ediniz.
=EĞER(K3="USD";1;EĞER(K3="EUR";RAPOR!$M$3/RAPOR!$M$2;EĞER(K3="GBP";RAPOR!$M$4/RAPOR!$M$2;"")))

Geri