• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

farklı sheetlerdeki satırları alt alta birleştirme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan evrenka
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2003-ing
merhaba, çalıştığım bir excelde birçok sheet var ve bu sheetlerdeki bilgileri tek bir sheette alt alta birleştirmek istiyorum. sheetlerdeki satır sayısı 50 yi geçmiyor. yardım ederseniz sevinirim. şimdiden teşekkürler.

Örnek bir dosya eklerseniz daha hızlı cevap alabilirsiniz...

tek bir excell dosyasında 1200 sheet yazı var isim ve telefon bilgileri
bunları tek bir sheet te nasıl birleştirebilirim.Lütfen yardımcı olabilecek kimse var mı?

ben de formdan bulmuştum
Sub SayfaBirleştir()
Dim YeniSayfa As Worksheet
Dim SayfaSay
SayfaSay = Worksheets.Count
Set YeniSayfa = Worksheets.Add(After:=Worksheets(SayfaSay))
With YeniSayfa
For i = 1 To SayfaSay
Worksheets(i).UsedRange.Copy .Range("A" & IIf(i = 1, 1, .UsedRange.Rows.Count + 1))
Next
End With
End Sub

ben de formdan bulmuştum
Sub SayfaBirleştir()
Dim YeniSayfa As Worksheet
Dim SayfaSay
SayfaSay = Worksheets.Count
Set YeniSayfa = Worksheets.Add(After:=Worksheets(SayfaSay))
With YeniSayfa
For i = 1 To SayfaSay
Worksheets(i).UsedRange.Copy .Range("A" & IIf(i = 1, 1, .UsedRange.Rows.Count + 1))
Next
End With
End Sub

beyler bu kodları nereye yazıyoruz?

Araçlar / Makro / Visual Basic Düzenleyicisi Açılan Ekrandan (sol tarafta)Insert / Modul aç ve Kodları bu Module kopyala.

malesef yapamadım.
kodu yazdım ama o sayfayı nasıl çalıştırcam.yani insert dedim module dedim kodu yapıştırdım.sonra??
ayrıca benim sheetlerde Table yazıyor
table1 table 2 table3 diye 1000 e kadar gidiyor her table 60 satırdan oluşuyor

Makroyu, yukarıdan "run" diyerek çalıştırıyorsun. Table yazması bir sorun yaratmaz. İstersen örnek bi dosya gönder/dosyayı gönder bakayım.

Merhaba, konuyu hortlatıyorum..

ekte bulunan dosyamda beş adet sheet var bunlar; Harcamalar, 8919, 8081, 2177, 6941.

sheetlerde tarih, kart, kategori, açıklama, tutar ve taksit bilgilerini giriyorum. her bir sheet bir kartıma ait.

benim yapmak istediğim ise ben 8919, 8081, 2177, 6941 sheetlerine bilgileri girdikçe ordaki bilgilerin otomatik olarak Harcamalar sheetine aktarılması. böylece ben harcamalar sheetinde filtreleme yapınca belli bir kategorideki harcama toplamımı görebileceğim.

(Not: makro kullanmıyorum.)

Şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Geri