• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Farkli sayilarla formulasyon nasil yapilir?

Ekte cok basit gorunen bi excel dosya var ..
Fakat asagidaki iki asamali sorunu cozmek icin bilgim musait degil ...
Bana yardimci olabilirseniz minnettar olurum ..

Birinci asama
H sutunundaki DM2 nin formulu F bolumundeki Kilo / ( G sutunundaki MM x Ozgul agirliktir ) x 2.
E sutunundaki Kaplama turlerinden A1 Kaplamanin ozgul agirligi 2,85
E sutunundaki Kaplama turlerinden A2 Kaplamanin ve A3 kaplamanin ozgul agirligi 7,85
Burda oncelikle istenilen H sutunundaki formulasyonun calisabilmesi icin E stununda hangi kaplama secilirse o kaplamaya ait ozgul agirligin cagrilmasi gerekiyor …

ikinci asama
H sutunundaki DM2 bulundugunda, I ve J sutunlarindaki minimum ve maksimum akim amperlerinin olusmasi gereklidir.
1 dm2 icin minimum amper 1,5 - maksimum amper 3 tur ..
Buna gore formule edilip cikan sonuc minimumla ve maksimumla carptirilmalidir.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
dosya

ekteki dosya inceleyiniz umarım işinize yarar

Ekli dosyalar

Ilgine cok tesekkur ederim...
Fakat Sanirim oncelikle Dm2 formulunde hata var ..:(
Cunku Dm2 formulu, F sutunundaki Kilo / ( G sutunundaki MM x ozgul agirlik ) x 2
Sanirim formul basit matematikten dolayi hatali bolup carpiyor ..

Birde bunu asagi dogru indirerek formuluze edilmis satirlari cogaltabilirmiyim ?

walla cok tesekkur ederim ....
Bende ilk gonderdigin uzerinde ayni duzeltmeyi yapmaya calisiyordum ..
Cok tesekkur ederim yardimin icin ..

Simdi farkettim .. A1 kaplamasi akimsiz bir kaplama turu.
Bundan yola cikarak, I ve J sutunlarinda bulunan akim degerlerini sadece E sutunundaki cesitlendirmede A1 kaplamasi secilirse "0" yada yaziyla "Akimsiz" gibi bisey gosterme sansimiz varmi?

Son düzenleme:
Cok tesekkurler .... yani nasil yardimci oldun bana varya ..:)
cok saolasin ...

Son düzenleme:
Ya cok kucuk bir hata yaptim. A1 kaplama Akimsiz demistim, A3 kaplamada akimsizmis.
Dosyada eklemeye calistim ama bi turlu olmadi.
Rica etsem A1 ve A3 secildiginde Akimsiz, A2 secildiginde sayisal deger cikan sekilde tekrar formulize edebilirmisin lutfen ?

rica ederim elimizden gelen her türlü yardımı herzaman yapmalıyız. bilgi paylaştıkça büyüyor.dilediğiniz herzaman sitede sorularınızı paylaşın biri mutlaka yardım ediyor. iyi çalışmalar dileğiyle iyi akşamlar

Ekli dosyalar

rica ederim elimizden gelen her türlü yardımı herzaman yapmalıyız. bilgi paylaştıkça büyüyor.dilediğiniz herzaman sitede sorularınızı paylaşın biri mutlaka yardım ediyor. iyi çalışmalar dileğiyle iyi akşamlar

Cok tesekkur ederim ama Sanirim bi yanlis var ..
Akimsiz kaplama icin belirtilen A1 ve A3 kaplamari sectigin zaman tum liste ona bagli olarak degisiyor. Yani bireysel olarak degismiyor.

iyi çalışmalar

Geri