• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Farklı sayfaya veri kaydetme

Excel Vers. ve Dili
Excel XP 2002 - Türkçe
Merhaba,

Girilen verilerin makro ile farklı bir sayfaya eski kayıtları silmeden kaydetmem gerekiyor. Dosyam ekte ve içinde açıklama mevcut.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

bende merak ediyorum bunun cevabını
*Benimde böyle bi sıkıntım var.
**Sayfa1deki istenilen hücreleri sayfa2de gerekli yere kaydedip bir alt satıra geçmesini isyiorum.

bende merak ediyorum bunun cevabını
*Benimde böyle bi sıkıntım var.
**Sayfa1deki istenilen hücreleri sayfa2de gerekli yere kaydedip bir alt satıra geçmesini isyiorum.
Merhaba. Foruma hoşgeldiniz.

Bir sayfada belli bir sütundaki ilk boş satır, o sütundaki son dolu satırın 1 altındaki satır olduğuna göre; örneğin;
Sayfa1'in C5 hücresindeki veriyi Sayfa2'deki D sütununda ilk boş hücreye yazdırmak için aşağıdaki kod satırını kullanabilirsiniz.
Kod:
[B][COLOR="blue"]Sheets("Sayfa2").Cells(Sheets("Sayfa2").[D65536].End(3).Row+1, 4)[/COLOR][/B] = [B][COLOR="red"]Sheets("Sayfa1").Cells(5,3)[/COLOR][/B]

Merhaba. Foruma hoşgeldiniz.

Bir sayfada belli bir sütundaki ilk boş satır, o sütundaki son dolu satırın 1 altındaki satır olduğuna göre; örneğin;
Sayfa1'in C5 hücresindeki veriyi Sayfa2'deki D sütununda ilk boş hücreye yazdırmak için aşağıdaki kod satırını kullanabilirsiniz.
Kod:
[B][COLOR="blue"]Sheets("Sayfa2").Cells(Sheets("Sayfa2").[D65536].End(3).Row+1, 4)[/COLOR][/B] = [B][COLOR="red"]Sheets("Sayfa1").Cells(5,3)[/COLOR][/B]

Öncelikle hoşbuldum,yardımlarınız için teşekkür ederim.
olaya çok hakim değilim ama çok zor bişi istemediğimi düşünüyorum :D
Sayfa1 deki (değişken) hücreleri sayfa2ye alt alta kaydetmesini istiyorum.
Yani sayfa1deki değişkeni değiştirdiğimde ilk kayıtta onunla beraber değişmesin.
Belki bi buton yardımıylada olabilir kaydet dedğim zaman gerekli kısımları alacak ve bunları her seferinde alt alta kaydedecek.

Umarım anlatabilmişimdir Saygılar:frown:

Arkadaşlar daha önce Erman Sayınalp in hazırladığı böyle bir program bulmuştum . Bu program üzerinde bazı değişiklikler yapmak istiyorum ama yapamadım neden olabilir .

Ben bu programı taksit takibi yapmak için kullanmak istiyorum.

Arkadaşlar istediğim sonucu hala elde edebilmiş değilim değerli bilir arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum saygılar..

Merhaba.
Sorunuzu örnek belge ile netleştirirseniz daha hızlı ve net cevaba ulacağınızı sanıyorum.

Merhaba,

Kod:
Sub aktar()
a = [B6:I50].Value
Dim b()
ReDim b(1 To UBound(a))
    For i = LBound(a) To UBound(a)
        If a(i, 1) <> "" Then n = n + 1: b(n) = i
    Next
ReDim Preserve b(1 To n)
a = Application.Index(a, Application.Transpose(b), _
Application.Transpose(Evaluate("Row(1:" & UBound(a, 2) & ")")))
    With Sheets("Raporla")
        son = .Range("A" & Rows.Count).End(3).Row + 1
        .Range("C" & son).Resize(UBound(a), UBound(a, 2)) = a
        .Range("A" & son).Resize(UBound(a)) = [X1]
        .Range("B" & son).Resize(UBound(a)) = [X2]
        .Range("B" & son).Resize(UBound(a)).NumberFormat = "dd.mm.yyyy"
    End With
MsgBox "Aktarma işlemi tamam.", vbInformation
End Sub

http://s3.dosya.tc/server6/eh758b/ISEMRI.rar.html

Ekli dosyalar

Geri