• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

farklı sayfalardan verileri döngülerle, belirli hücrelere yazdırma!!!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan busrsa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
microsoft excel 2007 türkçe
Merhabalar
Bitirme projemle ilgili yardıma ihtiyacım var. Farklı sayfalardan veri alma ile ilgili konulara baktım ama gerçekten işin içinden çıkamıyorum.
Ekte verdiğim excel dosyasında butona tıklandığında sayfalar arasında verileri alıp bir kart oluşturmam gerekiyor.
Kodun yapması gereken;
1. öncelikle sayfa2 deki c sütunu için bir for döngüsü çalıştırmak. döngüyle boş olan satırları atlayıp dolu satırlar için işlem yapacak.
2. Bulduğu her dolu satırın değerini sayfa1deki ı sütununda 8. satıra,tip nosunu da yine sayfa1de B sütununda 6. satıra yazdıracak.
3. Daha sonra bu tip noyu sayfadeki tip nolarla karşılartırıp ona karşılık gelen c ve d sütunlarındaki değerleri sayfa1de c-B5e d-B8'e gelecek şekilde yazdıracak.

yardım ederseniz çok sevinirim...

Ekli dosyalar

Merhaba;
"1. öncelikle sayfa2 deki c sütunu için bir for döngüsü çalıştırmak. döngüyle boş olan satırları atlayıp dolu satırlar için işlem yapacak."

Bu madde biraz karmaşık. "Dolu satırlar" noktası. Diğer açıklamalarınız bir veri için tanımlanmış. (for-next döngüsüne göre bu bulunan son veri olacak)
Kısaca istediğiniz sayfa2 de bulunan son dolu satıra göre işlem ise eki deneyin.

İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

öncelikle teşekkür ederim sayın muygun;
haklısınız o konuda açıklama yapmalıyım. aslında her dolu satır için ayrı bir kart oluşturması gerek. kartlar aynı biçimde ve alt alta olacak. örneğin ikinci kart ilkinin bir satır altından başlayabilir.

Merhaba;
Şimdi konu daha net...
Eki deneyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

çok teşekkür ederim, çok çok sağolun :)

Geri