• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Farklı sayfalardan veri transferi

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 2013 Türkçe
1- Arkadaşlar 4 adet sayfam var, yalnız bu sayfa sayısı 20 tane de olabilir, yani artambilir. İstiyorum ki anasayfa'da a2 hücresinde tüm sayfaların isimleri bulunsun, ben o listeden seçim yaptığımda örneğin dene2 sayfasını seçtiğimde b2 c2 d2 hücrelerine dene2 sayfasının a2 b2 c2 hücrelerindeki verileri getirsin, ben anasayfadaki a2 hücresinde sayfa ismini değiştirdiğimde örneğin, dene4 yaptığımda dene4 sayfasının verilerini getirsin. bu makro yada formül yardımıyla mümkün mü? Hissediyorum çok basit birşey fakat çözemedim :)

2- Bu çalışma kitabım ben bu kitabı açmasam dahi her cuma saat 4'de Yerel Disk D'de "Program Yedek" klasörünün içerisinde çalışma kitabı adı ve tarih dosya adı olacak şekilde yedekleme yapsın. ÖNEMLİ: ben exceli açmasam dahi bu yedeklemeyi yapmasını istiyorum.

BUNLAR MÜMKÜN MÜ?

TEŞEKKÜRLER :)

dOSYAm: http://s3.dosya.tc/server5/n08946/Ornek_Dosya.xlsx.html

anasayfada b2 hücresine eğer formülü ile =EĞER(A2="dene1";dene1!A2;EĞER(A2="dene2";dene2!A2;(EĞER(A2="dene3";dene3!A2;"")))) bu formülü yazdım, sıkıntı yok fakat bu 4 sayfa değil de 100 sayfa olsa nasıl olacak, tek tek formülü yüz sayfa için uzatmak çok kolay değil en azından benim için

Merhaba;
anasayfa sayfasının B2 hücresine;
=İNDİS(DOLAYLI($A2&"!A:C");2;SÜTUN()-1)
Formülünü uygulayıp sağa doğru çoğaltın.
İyi çalışmalar.

hocam teşekkürler, bu örnek için sorunsuz çalıştı, fakat, benim asıl kitabıma uyduramadım. asıl kitabımda veri almak istediğim sütunlar tüm sayfalarda AW sütundan BC sütununa kadar, fakat burdan veri çekemedim.

hocam bunun da sebebini buldum, benim safya isimleri boşluklu, yani bu örneğe uyarlayacak olursam dene 1 dene 2 dene 3 gibi, sayfa isimlerini boşluksuz yapma imkanım da yok, ne yapabilirim.

Son düzenleme:
Merhaba;
Sayfa isimlerini "dene 1" yerine "dene_1" şeklinde düzenleyerek deneyin.
Yani boşluk yerine alttire...
İyi çalışmalar.

Hocam sayfa isimlerini böyle yapmam mümkün değil zira sayfa isimleriyle bağlantılı çok formül var. Neyse teşekkürler

Hocam sayfa isimlerini böyle yapmam mümkün değil zira sayfa isimleriyle bağlantılı çok formül var. Neyse teşekkürler
CTRL+H tuşlarına basın;
-- aranan kısmına dene 1
-- yerine yazılacak alana da dene_1
yazım tümünü değiştir demeniz yetirli değil mi?

Geri