• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Farklı Sayfalardan veri çekme ve toplam alma

Excel Vers. ve Dili
2016 Türkçe
Merhabalar,

Ocak Şubat Mart şeklinde devam eden sekmeler ve sonunda Toplam bölümü bulunan bir excel dosyam var.Her ayda bazı ürünler ve adetleri var.Toplam bölümüne her yeni ayı eklediğimde toplamını almasını istiyorum.Formülle yapmayı denedim ancak mantığını kuramadım.

Örnek dosya ekleyebilir misiniz?

Merhaba,

Öncelikle yardımınız için teşekkür ederim.Her ay listelerdeki ürünler değişkenlik gösterebiliyor.Toplam sayfasında listeye yeni ürünlerin eklemesini nasıl yapabilirim? Yani Ocakta 3 farklı ürün varken Şubatta 5 farklı ürün olabiliyor.Toplam sayfasına yeni 2 ürünü nasıl ekleyebilirim?

.

Hangi sütunlar toplanacak? soru açık değil.

Bir de buradaki örneğe bakın.

http://www.excelgurusu.com/3d-3b-sumifs-coketopla/

.

İdris Bey,
Ocak Şubat Mart ve Nisan aylarında bulunan D - F - H - J - L - N sütunlarındaki adetler Toplam sayfasında özet şeklinde örnekte verdiğim gibi yazılmasını istiyorum.Standart bir ürün listesi olmadığından bazı aylarda olan ürün diğer aylarda yoksa bile Toplam sayfasında ürün listesine eklenmesi gerekiyor.Aynı ürün farklı aylarda tekrar ediyorsa sadece adetleri toplanacak.

Sayın morfis dosyanız için yapılacak en iyi şey tekrar tasarlamak. Bütün veriyi tekbir sayfaya işleyin.Böyle devam ederseniz rapor üretmeniz zor olur.

Sayın morfis dosyanız için yapılacak en iyi şey tekrar tasarlamak. Bütün veriyi tekbir sayfaya işleyin.Böyle devam ederseniz rapor üretmeniz zor olur.

Sayın Kuvari ,

Bu liste bana bir firmadan geliyor ve standart nasıl bir değişiklik yapabilirim? Öneriniz varsa değiştirmeye çalışayım

Merhaba,

Ben olsam dosyamı ekteki gibi yapardım. Bu şekilde yaparsanız sadece süz işlemiyle bile istediğiniz birçok raporu hızlıca alabilirsiniz. Özet tablo yada başka bir sayfada formüllerle rahatlıkla raporlanabilir.Amaç bütün veriyi tek bir tabloya satır satır kendi sütununda işlemek.

http://s3.dosya.tc/server2/ugo7gv/aaa__1_.xls.html

Merhaba,

Ben olsam dosyamı ekteki gibi yapardım. Bu şekilde yaparsanız sadece süz işlemiyle bile istediğiniz birçok raporu hızlıca alabilirsiniz. Özet tablo yada başka bir sayfada formüllerle rahatlıkla raporlanabilir.Amaç bütün veriyi tek bir tabloya satır satır kendi sütununda işlemek.

http://s3.dosya.tc/server2/ugo7gv/aaa__1_.xls.html

Üstat aylık 100 civarı farklı ürün ve 6 şube var.Alt alta yazıldığında bir ay 500-600 satır olacak.Aylar artıkça ürün takibi zorlaşabilir.Bir de firma hep aynı tabloyu kullandığından onların tablosunu alt alta yazdırmak içinde bir formül gerecek.

Üstat aylık 100 civarı farklı ürün ve 6 şube var.Alt alta yazıldığında bir ay 500-600 satır olacak.Aylar artıkça ürün takibi zorlaşabilir.Bir de firma hep aynı tabloyu kullandığından onların tablosunu alt alta yazdırmak içinde bir formül gerecek.

Siz bilirsiniz.Eğer 500-600 satır size çok geliyorsa bilemiyorum.Ürünler ve şubeler veri doğrulama ile seçilebilir.Bunu exceli tam olarak kullanmayı bilmediğinizi düşünerek yazmış olabilirsiniz.200.000 satır veri ile çalıştığım excel dosyalarım var ve hiç zorluk yaşamıyorum.Doğrusu benim önerdiğim ama yinede siz bilirsiniz.

Geri