• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Farklı sayfalardan veri alma

19 nolu mesajda dosyayı guncelledim

veri sayısı çoğalırsa;
araya satır ekle , üst satırı aşağıya kopyala (hernekadar istersen)

Günaydın,
Hocam ŞUBE sayfasında alt şube kodları yine gelmiyor. Ayrıca İHRACAT 2012 sayfasından toplamın olduğu satır gelmiyor.

Bende benzer bir konuda fakat farklı bir hususta yardıma ihtiyaç duyuyorum. Belkie çok ince bir nüans ama bir türlü içinden çıkamadım. 20 farklı safyada veri tutuyoruz ama tek bir sayfada ise bu verilerden bilgiler çekerek laboratuar kağıdı hazırlıyoruz. Tek sayfadan veri çekmesi kolay.EĞER(I$5=0;"";DÜŞEYARA(I$5;Sayfa1!A$4:AB$999999;6;YANLIŞ)) fomülü ile 15 e yazdığım veriyi istediğim alana çekebiliyorum. Bir veri doğrulama hücresi ile tüm sayfa adlarını alt alta yazdım. Mesela ben sayfa19 u seçtiğimde ı5 hücresine yadığım numarayı sayfa19 dan aratıp ilgili alana yazdırabilirmiyiz. birleştir fonksiyonunu buraya nasıl entegre edileceğini bilmiyorum Yardımınız olursa şimdiden çok teşekkür ederim.

Bende benzer bir konuda fakat farklı bir hususta yardıma ihtiyaç duyuyorum. Belkie çok ince bir nüans ama bir türlü içinden çıkamadım. 20 farklı safyada veri tutuyoruz ama tek bir sayfada ise bu verilerden bilgiler çekerek laboratuar kağıdı hazırlıyoruz. Tek sayfadan veri çekmesi kolay.
Kod:
EĞER(I$5=0;"";DÜŞEYARA(I$5;[COLOR="Red"][B]Sayfa1[/B][/COLOR]!A$4:AB$999999;6;YANLIŞ))
fomülü ile 15 e yazdığım veriyi istediğim alana çekebiliyorum. Bir veri doğrulama hücresi ile tüm sayfa adlarını alt alta yazdım. Mesela ben sayfa19 u seçtiğimde ı5 hücresine yadığım numarayı sayfa19 dan aratıp ilgili alana yazdırabilirmiyiz. birleştir fonksiyonunu buraya nasıl entegre edileceğini bilmiyorum Yardımınız olursa şimdiden çok teşekkür ederim.

yukardaki koda mesela sayfa isimlerini "K1" hücresine (siz kendinize göre sonra uyarlayın) yazın ve kodunuzu bu şekilde düzenleyip sayfa ismini değiştirerek deneyiniz.
"K1" i ben veri doğrulama sayfa isimleri olarak düşündüm

Kod:
=EĞER(I$5=0;"";DÜŞEYARA(I$5;DOLAYLI("'"&[COLOR="Red"][B]K1[/B][/COLOR]&"'!A$4:AB$999999");6;YANLIŞ))

Kod:
Diğer sayfalarının formatlarının hepsinin aynı olduğunu varsayıyorum

Son düzenleme:
emeğinize sağlık istediğim şey oldu. Kodlarınız, makrolarınız, formülleriniz dert görmesin :)) Saygılar

Teşekkürler hallettim.

Geri