• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Farklı sayfalardan koşula bağlı veri çekme

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 2010 TR Excel
İyi günler arkadaşlar,
Basit düzeyde bir excel kullanıcısı olarak bu forum sayesinde excel deneyimimi oldukça artırdım. bu güne kadar daha önce sorulmuş sorularla sorunlarımı çözerken bu kez tıkandım ve ilk kez konu açma ihtiyacı hissettim.
öncelikle (bu soruya cevap gelip gelmemesi önemli değil) sorulan sorulara ilgiyle verilen cevaplarınız ve yardımlarınız için teşekkürler...

soruma gelince 6a dan 8e ye kadar öğrencilerin hangi sosyal kulüpte yer aldığını gösterir sınıf listelerinin olduğu sayfalardan (15 sayfa) veri çekilerek sosyal kulüp öğrenci listelerinin oluşmasını sağlamaya çalışıyorum. Olabilirliği nedir?

(* mümkünse formülle çözüm. kodlarla şimdiye kadar hiç uğraşmadım için anlayamayabilirim.)

* Örnek dosya ektedir.

Ekli dosyalar

Öncelikle tek bir listeye sahip olmalısın. Yani Sınıf listelerini tek bir sayfada toplamalısın. Bunun için yeni bir sayfa ekleyip sırasıyla 6A sınıfından başlayarak bütün sınıfları tek tek bu sayfaya alt alta kopyalayıp yapıştırmalısın. Her yapıştırmadan sonra sayfanın en soluna sınıfını ( 6A ) yazmalısın. Sonra da ekteki Özet toplayu kurarsan alan ayarlarını da yok olarak değiştirirsen süzgeci her seçmede sınıf listen değişir.
Kolay gelsin.

Ekli dosyalar

çok çok sağ olun. sormadan önce çok kafa patlatmıştım ama gördüğüm kadarı ile siz olmadan zaten pek yapabileceğim bişey değilmiş...
bu ardaa @muygun siz bana yapacak birşey bırakmamanız yanısıra, benim düşündüklerimin de ötesinde foksiyonlar/özellikler ekleyerek oldukça zenginleştirmişsiniz. excel ufkuma yeni şeyler katmış oldunuz (ha kendim beceremeyecem tabi o da ayrı mevzu =)

Geri