• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Farklı sayfalardan kişi numarasına göre arama yapmak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan dobravatandas
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
D

dobravatandas

Misafir
Arkadaşlar çalışma kitabımda çok sayıda sayfa var ve sayfalarda da çok sayıda kişi var. Bu kişilerin yanlarında para getirince miktarı yazdığım hücreler var. Yani bütün sayfaların A sütununda kişilerin TC si B sütununda ad soyadı yazılı ve C sütünundaki hücrelere de kişilerin getirdikleri para miktarını yazıyorum. Ama kişi sayısı fazla olduğundan kişileri bulmak zor oluyor. Bir hücreye kişinin TC ya da numarasını girerek farklı sayfalarda da olsa bulmanın bir yolu yok mu? Ctr+F ile bul fonksiyonunda arayarak oluyor ama çalışma kitabını her açtığımda gelişmiş ayarından çalışma sayfası olan kısmı çalışma kitabı olarak değiştirmem gerekiyor. Yoksa sadece bir tek sayfada arama yapıyor. Yardımlarınız için teşekkürler.

Dosyanızı gönderirseniz bakalım.
Herhangi bir dosya upload sitesine yükleyip linkini verebilirsiniz.

Açıklama Sayfasının kod kısmına bu kodları yapıştırın ve A4 hücresine bir No girip test edin;
Kod:
[FONT="Trebuchet MS"]Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    Dim i%, a%, Rky As Range
    If Target.Address(0, 0) <> "A4" Then Exit Sub
    For a = 2 To Sheets.Count
        Set Rky = Sheets(a).Columns(1).Find(Range("A4").Value, , , 1)
        If Not Rky Is Nothing Then
            Sheets(a).Select
            Rky.Select
        End If
    Next a
    Set Rky = Nothing: a = Empty: i = Empty
End Sub[/FONT]

Teşekkürler Murat bey kod çalışıyor. Büyük kolaylık sağlayacak. Emeğinize sağlık.

ek olarak

peki sayfaların a sütünunda değil de b sütununda arama yaptırmak istersek kod da nasıl değişiklik yapmamız gerekiyor?

B sütunu, yani 2. sütun için bu şekilde kullanabilirsiniz;
Kod:
[FONT="Trebuchet MS"]Set Rky = Sheets(a).Columns([COLOR="Red"][B]1[/B][/COLOR]).Find(Range("A4").Value, , , 1)[/FONT]

Son olarak

Öncelikle yardımlarınız için teşekkürler Murat Bey. Son (umarım) olarak aynı sayfaya birden çok kod eklemek istesek olur mu? Yani A4 hücresine değer girerek kişiyi numaradan bulabiliyoruz ama A5 hücresine de kişinin örneğin soyadını girerek C sütunlarından arama yapmak istiyorum. Alt alta değişiklikleri yaparak ekledim kodları ama hata verdi , kodun ilk satırını çizdi hatalı olarak.

Murat Bey merhabalar.
Daha önce konu başlığıma cevap vererek çok yardımcı olmuştunuz.

Yalnız hücreye doğrudan rakam ya da metin yazarsam buluyor sorun yok. Ama içinde formül olan hücreleri neden bulmuyor?
Örneğin aşağıdaki formülü yazdım ama bulmuyor.
=R6&""&C6
İki farklı hücredeki metni birleştirme formülü. Ne yapmam gerek?

Merhabalar,

Örnek dosya üzerinde gösterir misiniz ?

İlgili satırı bu şekilde değiştirip deneyiniz;
Kod:
[FONT="Trebuchet MS"]Set Rky = Sheets(a).Columns(2).Find(Target.Value, [B][COLOR="Red"]LookIn:=xlValues[/COLOR][/B][/FONT])

Çok teşekkürler Murat bey düzeldi. Bu forum sitesine üye olduktan sonra anladım ki excel bir derya ve ben sadece kıyıda ayağımı ıslatıyormuşum bugüne kadar. Daha yüzmeyi bile bilmiyormuşum.

Rica ederim.
Bizim de sizlerden bir farkımız yok. ;)

Geri