• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

farklı sayfalardaki tekrar sorunu

Excel Vers. ve Dili
office2007 türkçe
ingilizce kelime ezberlemek için bir çalışma kitabı hazırladım her sayfada 50 kelime var.1. sayfada yazdığım bir kelimeyi bir daha yazmaması için ne yapmalıyım. makro ile mi halledilebilir yoksa koşulu biçimlendirme ile yapılabilirmi?

Ekli dosyalar

Syn.goodjoint;

Syn. leumruk' un hazırladığı bir kodu hiçbir değişiklik yapmada dosyanıza ekledim.

Yazdığınız kelime daha önceki kayıtlarınızda var ise, bunları bulup sarı ya boyamakta. Ayrıca hangi sayfanın , hangi hücresinde olduğunu mesaj olarak vermekte.

Ekli dosyalar

Syn.goodjoint;

Syn. leumruk' un hazırladığı bir kodu hiçbir değişiklik yapmada dosyanıza ekledim.

Yazdığınız kelime daha önceki kayıtlarınızda var ise, bunları bulup sarı ya boyamakta. Ayrıca hangi sayfanın , hangi hücresinde olduğunu mesaj olarak vermekte.

hocam denedim olmamış aynı kelimeyi yazıyorum ama sarıya boyamıyor.

hocam denedim olmamış aynı kelimeyi yazıyorum ama sarıya boyamıyor.
Merhaba,
Girdiğiniz veri sarıya boyanmıyor. Daha önce yazılanlar sarıya boyanıyor. Sizin istediğiniz tam olarak nedir? Tekrar eden verinin girişini engellemek mi? Eğer yeni girişi engellemek istiyorsanız kodda ufak bir değişiklik yapılması gerekir.

Merhaba,
Girdiğiniz veri sarıya boyanmıyor. Daha önce yazılanlar sarıya boyanıyor. Sizin istediğiniz tam olarak nedir? Tekrar eden verinin girişini engellemek mi? Eğer yeni girişi engellemek istiyorsanız kodda ufak bir değişiklik yapılması gerekir.

benim istediğim yeni kelimeler yazdığımda yani şu an 11. sayfadayım bu daha uzayacak. yeni bir kelime yazdığımda beni uyarsın bu kelime daha önce yazıldı diye, nasıl uyarabilir mesela yazmama izin vermez ya da kelimeyi yazdığımda sarıya boyanır.

Dosyada isteğinize göre düzenledim. Veri girişi yaptığınızda bu veri daha öne yazılmışsa sizi uyaracak, hangi sayfa ve hücrelerde olduğunu belirtecek ve girdiğiniz yeni veriyi silecektir.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Dosyada isteğinize göre düzenledim. Veri girişi yaptığınızda bu veri daha öne yazılmışsa sizi uyaracak, hangi sayfa ve hücrelerde olduğunu belirtecek ve girdiğiniz yeni veriyi silecektir.

aynı kelimeyi yazmama izin veriyor.acaba yapamadığım bir şey mi var?

aynı kelimeyi yazmama izin veriyor.acaba yapamadığım bir şey mi var?
Makroları etkinleştirmemiş olabilirsiniz. Makronun çalışması için veriyi girdikten sonra hücreden çıkmanız gerekli. Belki bunu yapmamış olabilirsiniz.
NOT: Kodlar Thisworkbook bölümünde...

Makroları etkinleştirmemiş olabilirsiniz. Makronun çalışması için veriyi girdikten sonra hücreden çıkmanız gerekli. Belki bunu yapmamış olabilirsiniz.
NOT: Kodlar Thisworkbook bölümünde...

office 2007 kullanıyorum görünümden makrolar makroları görüntülere bakıyorum. bomboş bu çalışma kitabı,tüm açık çalışma kitabı hiçbirinde birşey yok yani makro yok. acaba office uyumsuzluğundan mı oluyor ki?

office 2007 kullanıyorum görünümden makrolar makroları görüntülere bakıyorum. bomboş bu çalışma kitabı,tüm açık çalışma kitabı hiçbirinde birşey yok yani makro yok. acaba office uyumsuzluğundan mı oluyor ki?
7 nolu mesajımdaki dosyayı 2007 formatında düzenleyip yeniden ekledim. Tekrar deneyin.

ya ben mi yapamıyorum anlamadım ki. dosyanın içinde makro yok.
Makro ekranını açtıktan sonra Thisworkbook sayfasını açın, makroları göreceksiniz.
2007 kullanmadığım için farklı bir ayarı var mıdır yokmudur bilemiyorum.

Dosya gayet başarılı çalışıyor. ekte resimdeki gibi uyarı verir

Seçenekler > bu içeriği etkinleştir seçeneğni seçin

Ekli dosyalar

• 2007 maro.JPG
    2007 maro.JPG
    28.2 KB · Görüntüleme: 7

şu anda çalışıyor zor oldu ama teşekkür ederim.

ben excel 2010 da denedim makroları aktifleştirince gayet güzel sonuç veriyor.

Geri