• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Farklı sayfalardaki sıradaki son satıra yazma programı

Excel Vers. ve Dili
office 2010
sürüm 14 küsür
Merhaba üstadlar ,

Bir excel kitapçığında diyelim ki 10 adet sayfa var. Bu 10 sayfadan 9 u farklı maddeler olsun ve 10uncu olanda da bu 9 sayfanın adı yazsın.

İstediğim şey, 10uncu sayfadaki forma yazdıklarım , ilgili ilk dokuz sayfada otomatik olarak ilk boş satıra yazılması.

Nasıl bu excel ile mümkün müdür ? Yoksa VB mi kullanmak gerekir ? Biraz bilgi verirseniz en kısa zamanda örnek dosya ekleyeceğim.

Prensip olarak bu işlemler Macro ile yapılabilir, ancak formüllerle istediğiniz şekilde çözüm de bulunabilir.

10.cu sayfaya önceki 9 sayfanın isimleri sayfa içinde liste olarak mı yazılacak, yoksa; ilk 9 sayfanın adı 10.cu sayfanın adı mı olacak?(Ki bu durum biraz tuhaf olabilir)
Bu soruya açıklık getirirseniz, cevap bulmanız daha kolay olacaktır.

Merhaba ,

Hızlı cevabınız için teşekkür ederim. ilk 9 sayfanın isimleri 10uncu sayfada sırayla yazılı.
10uncu sayfada , ilk dokuz sayfa isimlerinin karşısındaki boşluklara sayılar yazacağım. Bu sayılar da otomatik olarak ilk dokuz sayfaya yerleşecek. Daha sonra yeni giriş yaptığımda yine aynısı olacak. Çünkü satır bir aşağı gelmiş olacak ve bir aşağıdaki satıra yazılacak. Benim de aklıma macro geldi ama tam hakim olmadığımdan ön bilgi vermek istedim.

Son düzenleme:
10.cu sayfadaki verileri 9 sayfaya (GÖNDERMEK) istiyorsanız macro ile, 9 sayfaya 10.cu sayfadan veri (ALMAK) istiyorsanız formülle yapılabilir.

10.cu sayfadaki verileri 9 sayfaya (GÖNDERMEK) istiyorsanız macro ile, 9 sayfaya 10.cu sayfadan veri (ALMAK) istiyorsanız formülle yapılabilir.

Artık dosya ekleyemiyor muyuz ? Gelişmiş modda resim ekle var fakat dosya ekleyi göremedim ?

Dosya eklemek için ALTIN ÜYELİK sistemi başlamıştır.
Ancak, dosyanızı; GOOGLE DRIVE, YANDEX DISK gibi paylaşım sitelerine veya DOSYA.TC gibi dosya yükleme sitelerine yükleyip, forumda Link'ini bildirirseniz, yardım alabilirsiniz.

Linkteki dosyayı inceler misiniz?

Düzeltme: Yeni link aşağıda

Son düzenleme:
mucit77 üstadım tam istediğim gibi olmuş elinize kolunuza sağlık. kodları çözmeye çalışıyorum. tamamen yabancı olduğum için anlayacak kadar çözmem gerekiyor. Nasıl yaptınız hocam anlamıyorum vallahi.

bir de buna stok girişi eklersek bitecek , fakat önce bunu çözmem gerekli. Allah bin kere razı olsun.

Link'ten dosyayı indirebilirsiniz.
Ürün sayfalarında formüller düzenlenmiştir.(500 satırlıktır, ihtiyaç halinde aşağıya kopyalanabilir)
Stok girişi macro ile eklenmişltir.(Sn.mucit 77'nin önceki kodlarından yararlanılmıştır)
İNDİR

elinize sağlık kodu anladım..

Son düzenleme:
Kod:
Sub stokgiriş()
'For i = 8 To [B65500].End(2).Row
If Cells(8, 9) = "" Then GoTo tmm
a = "" & Cells(8, 9).Value & ""
Set w = Worksheets(a)
m = w.[A65500].End(3).Row + 1
w.Cells(m, 1) = [I7]
w.Cells(m, 3) = [I6]
w.Cells(m, 2) = [I8]
[B]w.Cells(m, [COLOR="Red"]6[/COLOR]) = [I9][/B]
'Next
tmm: MsgBox ("İşlem tamam!")
End Sub

şeklinde kodu değiştirin.

Formüller , değiştirildi, çünkü standart olarak giren ve çıkan değerlere göre son sütundaki tek formül DOĞRU çalışıyor.

Hocam şu anda tam da istediğim gibi oldu, yalnız kafam karıştı çok. Yani bunu önceki sistemdeki gibi yapabilseydik olmuyor muydu ? Elinize kolunuza sağlık hakkınızı helal edin. Anlamaya çözmeye çalışıyorum şimdi . Önceki gibi olmuyorsa 500 satırdan fazlaya normal o hücreyi aşağı çekip kullanabilecek miyim ? Bunu hiç bilgisayar bilgisi olmayan insanlar kullanıyor . Eski usülde hepsini tek tek giriyorduk copy paste ile . Tekrar çok teşekkürler .

Hocam şu anda tam da istediğim gibi oldu, yalnız kafam karıştı çok. Yani bunu önceki sistemdeki gibi yapabilseydik olmuyor muydu ? Elinize kolunuza sağlık hakkınızı helal edin. Anlamaya çözmeye çalışıyorum şimdi . Önceki gibi olmuyorsa 500 satırdan fazlaya normal o hücreyi aşağı çekip kullanabilecek miyim ? Bunu hiç bilgisayar bilgisi olmayan insanlar kullanıyor . Eski usülde hepsini tek tek giriyorduk copy paste ile . Tekrar çok teşekkürler .

Eskisi gibi olursa her sefer formülleri değiştirmeniz gerekecekti.
Bu nedenle, her sayfada geçerli ve sabit bir formül uygulanmıştır.
500 satırlık formülleri istediğiniz kadar aşağıya doğru kopyalayabilirsiniz.
Bilgisayar bilgisi olmayan kullanıcılar için, dikkat edilmesi gereken nokta;
Makroları dikkatli kullanmalarıdır. Makro butonlarına birden fazla basıldığında , herhangibir kontrol olmadığı için aynı şeyi birden fazla yazma riski olacaktır.
Kullanıcı hatalarına karşılık, UserForm giibi, birçok kontrol yapabilecek şekilde , dosyanız geliştişrilebilir.
Ancak, dikkatli kullanımda, bu haliyle dosyanız iş görecektir.
Hangi şekilde olursa olsun, kullanıcı hatasını sıfıra indirmek mümkün değil.
Bu haliyle, dosyanızı kullandıkça ortaya çıkan sorunları forumda belirtirseniz, uzman arkadaşlarımız çözüm bulacaktır.
Kolay gelsin.

Userform eklenerek kolay ve kullanışlı hale getirildi.
Güle güle kullanın.

Link: Stok.rar

Ekli dosyalar

mucit77 üstadım önce yaptığınız inanılmaz güzel ve kullanışlıydı. Son sefer yaptığınızın kullanımı biraz daha zor geldi açıkçası. Ben turist üstadımın da yaptıklarını modifiye etmeye çalıştım ama beceremedim. Bu yüzden kalan dosyadan devam ederek yeni sorumu soruyorum. Linkte açıkladım fakat birden fazla stok girmeyi nasıl yapacağım? Bir de sizin yaptığınız ilk stok düşme aktarmasında karşısında bir şey yoksa aktarmasın istiyorum nasıl olabilir?

Teşekkürler saygılar .

http://www.dosya.tc/server23/Uv0oTT/denemetarif_1_.rar.html

Çoklu stok eklemek için gönderdiğiniz dosya için aşağıdaki kodu kullanabilirsiniz.
Kod:
Sub Stokekle()
For i = 9 To [E65500].End(3).Row
If Cells(i, 5) = "" Then GoTo tmm
a = "" & Cells(i, 5).Value & ""
Set w = Worksheets(a)
w.Cells(m, 1) = [F7]
w.Cells(m, 3) = [F6]
w.Cells(m, 6) = Cells(i, 6)
Next
tmm: MsgBox ("İşlem tamam!")
End Sub

Son düzenleme:
Mucit Hocam 0'dan başlayarak sayenizde bu şekilde kod yazmayı öğrendim. Aynı şey Turist hocam için de geçerli .

Hepsi tamam hepsi oldu elinize sağlık. Yalnız tek bir sorum kaldı. Hatırlıyorsunuz soldaki sütunda isim onun sağındaki sütunda da değerleri var. Ve ben ismin karşısına değer yazdığımda o ismin bulunduğu sayfaya verileri gönderiyor.

Peki ismin karşısına veri yazılmayan hücreyi o sayfaya veri olarak göndermemesini sağlayamaz mıyız ?

Yani
a = 1
b = 2
c = 3
d
e = 5
f = 6

dediğimde bütün abcdeg sayfalarına veriyi gönderiyor, karşısındaki değerleri yazıyor. d sayfasına da veriyi gönderiyor , oraya da d yazıyor ama sayısal bir şey göndermiyor. Bunu yapamaz mıyız , d nin karşısında değer yoksa göndermesin , sıradakini göndersin olmaz mı ?

Kod:
Sub Stokekle()
For i = 9 To [E65500].End(3).Row
If Cells(i, 5) = "" Then GoTo son
a = "" & Cells(i, 5).Value & ""
Set w = Worksheets(a)
If Cells(i, 6) = "" Then GoTo son Else w.Cells(m, 6) = Cells(i, 6)
w.Cells(m, 1) = [F7]
w.Cells(m, 3) = [F6]
son: Next
MsgBox ("İşlem tamam!")
End Sub

Bunu dener misiniz.

Geri