• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Farklı sayfalardaki değerleri toplama

Excel Vers. ve Dili
excel xp tr
Sorunum şu; bir çalışma kitabı içinde birçok sayfada verilerim var. Ve bir icmal sayfasında bu değerleri toplama işlemi yapmak istiyorum. Fakat sayfa sayısı sürekli artıyor. =TOPLA('Sayfa1:Sayfa15'!A1) formülü Sayfa1 ile Sayfa15 arasındaki değerleri topluyor. Sayfa sayısı 16 ya çıkınca 16. sayfayı toplamıyor.Yapacağım formülün yeni eklenecek sayfalarıda kapsamasını istiyorum. Bunun için bir fonksiyon var mı? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler...

formülünüz 16. sayfayı toplaması ilk ve son sayfalar olan Sayfa1 ve Sayfa15'in arasında olması gereklidir.
dilerseniz böyle deneyin olmaz ise lütfen örnek dosya ekleyin yardımcı olmaya çalışayım
bu arada bu formülü bize öğreten Syn : Yurttaş Hocam'a Teşekkür Ederim

Selamlar,

Forumumuza hoşgeldiniz.

Alternatif olarak makro ile fonksiyon hazırlayarakta sonuca gidebilirsiniz. Aşağıdaki kod boş bir modüle ekleyiniz.

Hücrede kullanım şekli;
Kod:
=SAYFALARDA_TOPLA([COLOR=red]İlk_Sayfa_Adı[/COLOR];[COLOR=blue]Toplanacak_Hücre_Aralığı[/COLOR])

Örnek;
Kod:
=SAYFALARDA_TOPLA("Sayfa1";A1:A100)

Kodun çalışma mantığı;
Kod formül içine yazdığınız sayfa adını bulur. Bulduktan sonra bu sayfanın sağındaki tüm sayfalardaki belirttiğiniz aralığı toplar. Farklı mantıkla çalışan kodlarda hazırlanabilir.

Kod:
Option Explicit

Function SAYFALARDA_TOPLA(İLK_SAYFA As String, ARALIK As Range)
    Dim X As Integer, Y As Integer

Application.Volatile True

For X = 1 To Sheets.Count
        If Sheets(X).Name = İLK_SAYFA Then
            For Y = X To Sheets.Count
                SAYFALARDA_TOPLA = SAYFALARDA_TOPLA + WorksheetFunction.Sum(Sheets(Y).Range(ARALIK.Address))
            Next
        End If
    Next
End Function

Sevgili Korhan bey,
Öncelikle ilginize çok teşekkür ediyorum. Fakat gönderdiğiniz KOD tam olarak sorunumu çözmedi. Sorunumla ilgili örnek dosyayı gönderiyorum. Dosyayı sığdırabilmek için bazı sayfaları silmek zorunda kaldım. O nedenle örnek dosyada bazı sayfalar yok. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Ekli dosyalar

Selamlar,

Ben eklediğiniz dosyayı açamıyorum. Dosyanız aşırı yüklü sanırım sistemim kilitlendi. Bence dosyanıza benzeyen küçük bir örnek dosya hazırlayıp foruma ekleyin.

Korhan bey, Selamlar
Örnek dosyayı küçülterek tekrar foruma ekledim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

Ekli dosyalar

Korhan bey selamlar,

Uğraştırıcı bişey istedim galiba. Cevabınız hala gelmedi... Ben önceki gönderdiğiniz kodu kullanarak problemimi kısmen çözdüm. Yinede ilginize çok teşekkür ediyorum.

Selamlar,

Ekteki örnek dosyayı inceleyiniz.

Dosya formülle hazırlanmıştır. Toplama yapılacak sayfa sayınız fazla ise yavaşlama sorunu yaşayabilirsiniz.

Formül yerine makro ile veriler sayfalardan alınarak daha hızlı sonuca gidilebilir.

Not: Sayfalarınızda tüm boş satırlara biçimler uygulamışsınız. Bu da dosyanızın boyutunun aşırı şekilde şişmesine sebep oluyor. Aşağıdaki linki incelerseniz size faydası olacaktır.

Optimal bir excel dosyası için altın kurallar

Ekli dosyalar

Selamlar,

Bir önceki mesajımda formüllerle çözüm hazırlamıştım. Makro ile hazırladığım dosya ektedir. Daha hızlı sonuç üretmektedir. Dilediğinizi kullanabilirsiniz.

Ekli dosyalar

Korhan bey, tamda yapmaya çalıştığım şey buydu. Ellerinize sağlık beni uzun zamandır üzerinde kafa yorduğum bir dertten kurtardınız. En kısa zamanda makro yazmayı öğrenicem. işleri gerçekten çok kolaylaştırıyor. Tavsiye ettiğiniz makaleyi de okudum. Benim için çok yararlı oldu. Yardımlarınız için bir kez daha teşekkür ediyorum.

Sevgili Korhan bey,

Bana gönderdiğiniz KOD ile çalışırken 11. ve 12. aylara gelince bir problemle karşılaştım. Belirttiğim aylara veri girişi yapılınca 11. ayı 1. ay olarak 12. ayıda 2. ay olarak algılayıp onlarla beraber toplama yapıyor. Bu problemin düzelmesi için KOD da nasıl bir değişiklik yapmam gerekiyor? Yardımlarınız için teşekkürler.

Selamlar,

Eklemiş olduğum örnek dosyaya belirttiğiniz tarihleri işleyerek deneme yaptım. Fakat sizin belirttiğiniz gibi bir hata oluşmadı.

merhaba,

foruma yeni üye oldum. excel bilgim yok denecek kadar az. ektekine benzer bir dosya hazırladım fakat çalışmıyor , nerde hata yapmış olabilirim.

bunca faydalı bilgi için teşekkürler.

Selamlar,

Ekteki örnek dosyayı inceleyiniz.

Dosya formülle hazırlanmıştır. Toplama yapılacak sayfa sayınız fazla ise yavaşlama sorunu yaşayabilirsiniz.

Formül yerine makro ile veriler sayfalardan alınarak daha hızlı sonuca gidilebilir.

Not: Sayfalarınızda tüm boş satırlara biçimler uygulamışsınız. Bu da dosyanızın boyutunun aşırı şekilde şişmesine sebep oluyor. Aşağıdaki linki incelerseniz size faydası olacaktır.

Optimal bir excel dosyası için altın kurallar

merhaba,

foruma yeni üye oldum. excel bilgim yok denecek kadar az. ektekine benzer bir dosya hazırladım fakat çalışmıyor , nerde hata yapmış olabilirim.

bunca faydalı bilgi için teşekkürler.

Arkadaşlar örnekteki calışmada mişteri sayfasındaki verileri toplam sayfasına aktarmak istiyorum ve her yeni acılan sayfada aynı işlemi yapmasını istiyorum. şimdidn çok teşekkür ediyorum yardımlarınız için acil.....

Ekli dosyalar

Merhaba Korhan Bey,

Bu konu ile ilgili sorum var.

30 adet sayfa var dosyamda. Günü geldikçe ilgili güne verileri giriyorum. o güne ait olan sayfada, kendinden önceki sayfaların aynı hücrelerini toplatmak istiyorum. Yani kümülatif bir toplam istiyorum.

normalde =topla('01:30'!;L2) formülü ile halledebiliyorum son sayfada; ama daha ayın 12'si ise, yani 12 numaralı sayfaya bunu nasıl formüle edeceğim?

demek istediğim; ben bütün sayfalara aynı formülü yapıstırayım ama formül aktif olan sayfanın sadece solundaki sayfalardan veri alsın

=topla('01:sayfa(a1)'!L2) gibi bir şey denedim ama olmadı

formülü otomatik olarak aşağıdaki gibi değiştiriyor ve#BAŞV! hatası veriyor

=TOPLA('01:[SAYFA(a1)]SAYFA(a1)'!L2)

Son düzenleme:
çok teşekkür ederim. Cevabın burada olduğuna eminim ama maalesef dosya indiremiyorum henüz :(

yani çözümü göremiyorum

Dosyayı inceledim; ama benim bunları anlamlandırmam mümkün değil gibi görünüyor :)

gördüğüm kadarıyla tam bir ay verisi işlenmiş bir dosyada kullanılıyor, ya da ben anlayamadım :)

benim ihtiyacım daha basit gibi. bugün ayın 5'i ise ilk 5 günün aynı hücresini toplasın, ayın 10 u geldiğinde 10 numaralı sayfada ilk 10 günün aynı hücrelerini toplasın tarzı bir durum.

Geri