• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Farklı sayfalardaki aynı satırları alıp yazdırmak

Excel Vers. ve Dili
2010
Merhabalar ;

Forumu baya araştırdım fakat bulamadım. Şöyle bir problemim mevcut.

Bir excel çalışmasında alt kısımda yaklaşık olarak 40 tane sayfa mevcut. Hepsinde farklı rakamlar mevcut.

Bir tanede özet tablo yapmak istiyorum. A sütununda bütün alttaki sayfaların isimleri yazıyor. B sütununa ise bütün sayfalarda farklı olarak hesaplanan G39 satırlarını alt alta yazdırmak istiyorum. Tek tek = yaparak aradaki bağlantıyı kurmak çok zor. B sütununun dışında yaklaşık olarak her sayfadan alacağım 15 veri daha olacak. 1.sayfadaki satırı ilişkilendirip aşağı doğru uzattığımda g40 g41 diye yazmaya başlıyor.

Yardım rica ederim

iyi akşamlar

Merhabalar ;

Forumu baya araştırdım fakat bulamadım. Şöyle bir problemim mevcut.

Bir excel çalışmasında alt kısımda yaklaşık olarak 40 tane sayfa mevcut. Hepsinde farklı rakamlar mevcut.

Bir tanede özet tablo yapmak istiyorum. A sütununda bütün alttaki sayfaların isimleri yazıyor. B sütununa ise bütün sayfalarda farklı olarak hesaplanan G39 satırlarını alt alta yazdırmak istiyorum. Tek tek = yaparak aradaki bağlantıyı kurmak çok zor. B sütununun dışında yaklaşık olarak her sayfadan alacağım 15 veri daha olacak. 1.sayfadaki satırı ilişkilendirip aşağı doğru uzattığımda g40 g41 diye yazmaya başlıyor.

Yardım rica ederim

iyi akşamlar

bi örnek dosya yollarmısınız

TAbi örnek bir tane şablon hazırladım yapmak istediğimi açıklayan.

Özet tablo sayfasında
D3 satırına -bmw sekmesindeki D8 deki veriyi (65)
D4 satırına- mercedes sekmesindeki D8'deki veriyi(62)
D5 satırına - audi sekmesindeki D8 (59)
D6 satırına honda sekmesindeki D8 ' deki(76) verileri tek tek eşitlemeden yazdırmanın bir yolunu arıyorum.

Gerçekte çalıştığım tabloda yaklaşık 40 sayfa ve her sayfa içinde özet tabloya aktarmak istediğim 15 değer var. her sayfa yaklaşık olarak 300 satırdan oluşuyor ve bu değerler hep aynı satırlarda bulunuyor.

Ekli dosyalar

Dosyan ekte kardeş

formülleri aşağı kopyalarsan istediğin kadar sayfayı alabilirsin
tabii özet tablo alanınıda genişlet

Ekli dosyalar

Elinize sağlık çok yardımcı oldu. Son bir sorum daha olacak

Alta yeni bir sayfa eklediğimde B sütununa yeni eklediğim sayfanın ismini yazdığım zaman otomatik olarak o sayfadaki veriler geliyor. Sayfa isimlerini orada okutmak için ekstra bir formul kullandınızmı ?

Elinize sağlık çok yardımcı oldu. Son bir sorum daha olacak

Alta yeni bir sayfa eklediğimde B sütununa yeni eklediğim sayfanın ismini yazdığım zaman otomatik olarak o sayfadaki veriler geliyor. Sayfa isimlerini orada okutmak için ekstra bir formul kullandınızmı ?

=DOLAYLI($B3&"!B4")

B3 te = bmw yazdığını varsayalım ve sizin de bmw adında bir sayfanız var
normalde bmw sayfasındaki b4 hücresindeki veriyi nasıl alırsınız
=bmw!b4 yazarsınız değilmi
onu formülize ettik bmw yerine ana sayfadaki b3 hücresindeki bilgiyi aldık ve !b4 ü de birleştirdik. Başına dolaylı koyduğunuz zamanda onu bir adres gibi algıladı ve bilgiyi getirdi

Çok teşekkür ederim. Çok işime yaradı

Geri