• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Farkli sayfalarda ayni sutunda farkli satırlarda olan verilerin toplami

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 - Eng
Ekte goreceginiz gibi bir kac degisik sayfada bulunan toplamalari bir yerde toplamak istiyorum daha dogrusu bir tur lookup gibi sayfalarin f sutununa bakip diffenrence yaziyorsa g sutunundaki karsiliklarini toplayacak..

Ekli dosyalar

• 3D.xls
    3D.xls
    17 KB · Görüntüleme: 78
Merhabalar,
dosyayı inceleyebilirmisiniz, saygılar.

Ekli dosyalar

• 3D.xls
    3D.xls
    37 KB · Görüntüleme: 118
vba da bir cok ornekle yapilabilirdi, ama calismaniz guzel bir ornekmis sayin dentex, tesekkurler..

Yalniz ben ozellikle fonksiyonlar bolumune actim basit bir sekilde yapilacagini saniyorum ama beceremedim..

Merhabalar,
haklısınız, işin doğrusu başlığa bakmayı hiç düşünemedim, forumda bir düzen olması gerekir tabii ki.
Saygılar.

aslini isterseniz bende bakmiyorum bilincsiz olarak bildigimiz gibi davraniyoruz :) bu tarz konularda bu mesajlasmalar hep gerceklesiyor :)

Merhaba,

Sayfa adlarını hücreden alabilir, formülün içine koyabilir yada dinamik alan ile tanımlayabilirsiniz.

* Hücreden alararak;

J1:J3 arasına sayfa adlarını yazınız..

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(ETOPLA(DOLAYLI("'"&J1:J3&"'!F:F");F4;DOLAYLI("'"&J1:J3&"'!G:G")))
* Formülün içinde kullanarak;

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(ETOPLA(DOLAYLI("'"&{"Sheet1"\"Sheet2"\"Sheet3"}&"'!F:F");
F4;DOLAYLI("'"&{"Sheet1"\"Sheet2"\"Sheet3"}&"'!G:G")))

* Alan tanımlaması yaparak;

Bu şekilde uygularsanız J sütununa yeni sayfa adı yazdığınız zaman formül kendini yenileyecektir.

Ad Tanımlamada Sayfa adını vererek,

Kod:
=KAYDIR($J$1;;;BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY($J:$J))
formülünü tanımlayın. Daha sonra aşağıdaki formül ile toplama işlemi yapabilirsiniz..

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(ETOPLA(DOLAYLI("'"&[B]Sayfa[/B]&"'!F:F");F4;DOLAYLI("'"&[B]Sayfa[/B]&"'!G:G")))

.

Hocam bu formulleri worksheete koyup herkes denemeli inanilmaz ilham vericiler vba`la yaptigim saatlerce suren bir isti, inanilmazsiniz gercekten, ne diyebilecegimi bilemiyorum sayenizde bu sabah bir kac adim birden ileriye gittim hem yaptigim iste hem formullerinizi iyici anlayinca mantigini nasil kurdugunuza baktikca excelde, cok tesekkurler..

Hocam bu arada formul icindeki dizilerde "/" yerine "," koyunca calisti bende; beliteyim onuda..

Merhaba
Bu çalışmayı görmek benim içinde iyi oldu,
Ömer bey teşekkürler.

çalışma kitabında e topla

arkdaşlar çalışma kitabındaki çeşitli sayfalarda çeşitli sütunların toplamını bir sayfada etopla ile almak istiyorum yardımlarınız için teşekürler

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Geri