• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Farklı Sayfadan veri alma

Excel Vers. ve Dili
2007
Arkadaşlar formlarda arattım epey de sonuç buldum ama bir türlü uygulayamadım dosyama . Ekte ekliyorum yardım ederseniz sevinirim.

İlk sayfada Ay ismi var
diğer sayfalarda da o ayın günleri olan tarihler ile isimlendirilmiş sayfalar .

Ben ilk sayfada tarihi yazdığım zaman istiyorum ki ait olduğu sayfaya gidip o sayfadaki 4 tane bilgiyi ( TAZE BALIK , SAGUN TOPLAM , METİN KAPLAN VE GENEL TOPLAM ) Otomatik yazsın istiyorum .

Ekli dosyalar

Merhaba
Ek dosyayı inceleyiniz.
http://s6.dosya.tc/server4/oey1f4/SATIN_ALMA.zip.html
Kod; sayfalarda "toplam" formüllü "g" satırını bulacak toplam satırının yanındaki "a" hücresindeki
mesela "Taze" kelimesini alıp "ay" sayfasındaki [b2:d2] hücelerinde arayacak bulduğunda ekleyecek.
Yani "gün" sayfaları "toplam" formüllü satırında (örneğin [a16] da bulunan kelimerden biri
"Ay" sayfası [b2:d2] hücrelerinde) bulunmalıdır.
Kod:
 Private Sub CommandButton1_Click()
For a = 2 To Cells(Rows.Count, "a").End(3).Row
If IsDate(Cells(a, "a")) = True Then
  For Each b In Worksheets
  If b.Name = Trim(Cells(a, "a")) Then
  Set m = Sheets(b.Name)
  x = Sheets(b.Name).Cells(Rows.Count, "g").End(3).Row
  For Each c In Sheets(b.Name).Range("g2:g" & x).DirectDependents
s = IIf(Len(m.Cells(c.Row, "a").Value) >= 5, Left(m.Cells(c.Row, "a").Value, 5), m.Cells(c.Row, "a").Value)
  Set d = Range("b2:d2").Find(s, lookat:=xlPart)
  If Not d Is Nothing Then Cells(a, d.Column) = c.Value
  Next
  End If
  Next
End If
Next
End Sub

Hocam eline sağlık diğer aylar içinde yapmak istesem devamı için . Ne yapmam gerekir .

Hocam eline sağlık diğer aylar içinde yapmak istesem devamı için . Ne yapmam gerekir .

"AY" sayfasında "A" sütununda diğer sayfaların isimleri ve sütun formatının
"Tarih" olması yeterli
[a3]=01.12.2015
sayfalardan birinin adı: "01.12.2015"
yani aynı örneğinizdeki gibi.

Hocam bir de bunu formül ile yapamazmıyız
Merhaba
Formüllede olur ama "Ay" sayfası "b2","c2","d2" hücrelerindeki başlıklar "gün" sayfalarındaki "toplam" satırlarındaki ile aynı olmalıdır, aşağıdaki formülü "Ay" sayfası "b3" hücresine uygulayıp, kırmızı bölümü sağdaki sütunlara uyarlayın, (sağ sütuna kopyalarken değişecek olan "a3" ü ayarlarsınız.)
Kod:
=EĞERHATA(ETOPLA(DOLAYLI(METNEÇEVİR([COLOR="Blue"]A3[/COLOR];"gg.aa.yyyy")&"!"&"A:A");$[COLOR="Red"]B$2[/COLOR];DOLAYLI(METNEÇEVİR([COLOR="Blue"]A3[/COLOR];"gg.aa.yyyy")&"!"&"G:G"));"")
http://s6.dosya.tc/server4/9v6d3n/SATIN_ALMA.xlsx.html

Hocam eline sağlık iki türlü de harika olmuş . Teşekkür ederim .

Geri