• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Farklı sayfadan liste halinde veri alıp otomatik doldurma

Excel Vers. ve Dili
Türkçe Microsoft Office Excel 2007
Ekli dosyada daha iyi anlaşılacak sanırım. farklı sayfadan bir veriyi çağırarak ona bağlı diğer verilerin sayfa1 de hücrelere otomatik doldurulmasını yapmak istiyorum. Bu konuya benzer konular var ama hem acemiyim hemde 2 işlevsel olunca yapamadım.
Amacım, sayfa1 deki formun otomatik veri alarak dolması. Bunu yaparkende Sayfa1 deki liste halindeki hücreden bir İSİM seçince, Ona bağlı Sayfa2 deki bilgilerin Sayfa1 deki istenilen hücrelere Yazdırılması (doldurulması).

Ekli dosyalar

dosyanız ektedir.Veri doğrulama ve düşeyara formülleini kullandım.:cool:

Ekli dosyalar

Merhaba,
Ekli örneği inceler misiniz?

Ek:
Sayın Orion1 hocam,
Dosyanızı sonradan gördüm.
Galiba veri doğrulamayı unutmuşsunuz.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba,
Ekli örneği inceler misiniz?

Ek:
Sayın Orion1 hocam,
Dosyanızı sonradan gördüm.
Galiba veri doğrulamayı unutmuşsunuz.
Sayın dede;
unutmadım şimdide denedim.Doğru çalışıyor.

Siz ad tanımlama yapmışsınız.
Kesin çözüm olmuş.
Kolay gelsin.

Sayın Orion1 hocam,
Elbette doğru çalışıyor. Sizin formül ve kodlarınız üzerine söz söylemek ne haddimize. Ben kendi adıma birçok seyi sizlerden öğrendim ve hala öğrenmeye devam ediyorum.
Sadece "..Veri doğrulama ve düşeyara formülleini kullandım..." dediğiniz için ve Sayın excellkurdu "C2 hücresi verilerini "Biyosidaller" sayfasından alarak liste halinde olacak, C2 hücresi açılır olup..." dediği için yazmıştım.

Sayın Orion1 hocam,
Elbette doğru çalışıyor. Sizin formül ve kodlarınız üzerine söz söylemek ne haddimize. Ben kendi adıma birçok seyi sizlerden öğrendim ve hala öğrenmeye devam ediyorum.
Sadece "..Veri doğrulama ve düşeyara formülleini kullandım..." dediğiniz için ve Sayın excellkurdu "C2 hücresi verilerini "Biyosidaller" sayfasından alarak liste halinde olacak, C2 hücresi açılır olup..." dediği için yazmıştım.
Yok,yok sisnki kesin çözüm olmuş.ad tanımlama ve dinamik alan kullanmışsınız.
Bende dinamik alan yoktu.
İyi çalışmalar.:)

Sayın hocalarım, sizi bilmem ama ben sizlerden çok şey öğreniyorum. Ellerinize zihninize sağlık. tam istediğim gibi.
Teşekkür ederim.

Geri