• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

farklı satırların altına boş satır, tekrarlayan satırlara ise müdahale etmeyecek

Excel Vers. ve Dili
Office 2003 Türkçe
bir makro lazım. Ekteki dosyada TV Urün kodu(I sütununda) önce azdan çoğa doğru sıralama yaptırıyorum. Bu sıralamada aynı kod bilgisi içermeyen tüm satırlarda aralarda birer boşluk eklensin istiyorum. Bunu otomatik olarak nasıl yapabilirim.

Ekli dosyalar

bir makro lazım. Ekteki dosyada TV Urün kodu(I sütununda) önce azdan çoğa doğru sıralama yaptırıyorum. Bu sıralamada aynı kod bilgisi içermeyen tüm satırlarda aralarda birer boşluk eklensin istiyorum. Bunu otomatik olarak nasıl yapabilirim.

Merhaba
Boş bir module kopyalayın ve deneyin.
Kod:
Option Explicit
Sub sırala_boşluk_1967()
'Konu       :   Sırala Aynı Olyan Kodların Arasına Boşluk
'Mail       :   m.batu.1967@gmail.com
'Coder By   :   asi_kral_1967
Dim asi, kral, a
Application.ScreenUpdating = False
Range("A2:O" & Rows.Count).Sort key1:=Range("I2"), order1:=xlDescending
a = 0
For asi = 3 To Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row
If WorksheetFunction.CountIf(Range("I2:I" & asi), Cells(asi, "I")) = 1 Then
a = a + 1: End If: Next
For asi = 3 To Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row + a
If Cells(asi - 1, "I") <> Cells(asi, "I") Then
Rows(asi).Insert shift:=xlDown
asi = asi + 1
End If
Next
Application.ScreenUpdating = True
MsgBox "İşlem Tamamlandı", vbInformation, "asi_kral_1967"
End Sub
Eki inceleyiniz.

Ekli dosyalar

Öncelikle emekleriniz için çok teşekkür ederim. Sonuç tam istediğimiz gibi. Fakat makroyu çalıştıramadık. Güvenlik düzeyini yüksek, orta, düşük olarak ayarladık. Fakat yine de makro çalışırken "Güvenlik Ayarı" hatası alıyoruz. Bu konuda yardımcı olur musunuz?

Bir de yaptığımız her girdiden hemen akabinde makronun otomatik çalışmasını ayarlamamız mümkün mü?

Öncelikle emekleriniz için çok teşekkür ederim. Sonuç tam istediğimiz gibi. Fakat makroyu çalıştıramadık. Güvenlik düzeyini yüksek, orta, düşük olarak ayarladık. Fakat yine de makro çalışırken "Güvenlik Ayarı" hatası alıyoruz. Bu konuda yardımcı olur musunuz?

Bir de yaptığımız her girdiden hemen akabinde makronun otomatik çalışmasını ayarlamamız mümkün mü?

Merhaba
http://www.excel.web.tr/f157/ofis-2003-u-ilk-kullananlar-icin-makro-guvenlik-t104854.html
2003 için makro güvenlik ayarı
http://www.excel.web.tr/f157/office-2003de-makro-guvenlik-ayary-du-urme-resimli-t83644.html
Buda resimli
2. Sorunuza gelince
Sayfaya satır eklediğini için kod problem çıkartıyor

Makro güvenlik seviyesini en düşük seçeneğe almamıza rağmen yine aynı hatayı aldık. Office programını yeniden yüklesek bir faydası olur mu acaba? Siz hangi office sürümünü kullanıyorsunuz?

Makro güvenlik seviyesini en düşük seçeneğe almamıza rağmen yine aynı hatayı aldık. Office programını yeniden yüklesek bir faydası olur mu acaba? Siz hangi office sürümünü kullanıyorsunuz?

Merhaba
Şirkette bazı engellemeler yapılmış olabilir.
Ofisi kaldırıp tekrar yükleyip deneyin.
Ben 2007 Türkçe kullanıyorum.

Geri