• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Farklı satır sayısındaki hücrelerden veri almak.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mtozer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Office2000
Düzensiz bir liste var bu listeden malzemeleri seçip "fiş" sayfasındaki hücrelere atmak istiyorum. Sorun şu ki malzemeler bazen 2 satır bazen 10 satır olduğundan örneğin; "a" müşterisinin 2 satır "c" müşterisinin 3 satır yani düzensiz bir yerleşim var bunu nasıl aratıp uygun yerlere yazdırabiliriz. Olması gereken sonuç sarı alandaki gibi bir sonuç.

http://s3.dosya.tc/server11/o9hjz8/fis3.rar.html

Eger kelime ile ayirabileceksek; 4 tane kelime var Alüminyum, siyah sac, krom ve bakir yani aklima su geliyor "eger 'a' musterisi bu 4 kelimeyi iceriyorsa" cinsi hucresine yaz karsiliklarinida kg ve fiyat hucresine. 'b' musterisi iceriyorsa yine ayni. Kriter musteri adi. Yani biraz karisik ben formule dokemedim. Ama mantigi bu.

Merhaba.

Belgenizde sarı alan yok ve sorunuz hiç anlaşılmıyor doğrusu.

Yanlış anlamazsanız naçizane bazı önerilerim olacak;
bence, belgenizi userform üzerinden yönetme işini biraz erteleyin
(mevcut userform ve kayıt kodları belki de ihtiyacınızı tam karşılamıyordur)
ve veri kayıtlarını excel sayfasına elle yazarak yaptığınızı düşünün.

Yani demem o ki; sayfa üzerinde elle veri girişi yaparak çalışsaydınız nasıl bir sayfa yapısı oluştururdunuz,
hangi sütunlarda hangi bilgilerin olmasını isterdiniz gibi düşünerek, önce sayfanızı tasarlayın.

Bunu yaparken de ileriki aşamalarda özet bilgiler çıkartmak, belli kritere göre toplamak/saymak gibi işlemler yapılacağına göre;
veri tabanı mantığıyla her sütunda tek tür veri (bir sütun sadece tarih, bir sütun sadece müşteri adı,
bir sütun sadece satılan mal kodu/adı, bir sütun sadece fiyat bilgisi gibi
) olacak şekilde bir sayfa oluşturun (sütun başlıklarını yazın).

Böyle bir belge oluşturduktan sonra da bu belgenin yapısına uygun elle örnek veriler ekleyerek belgenin işleyişi,
sütunların birbirleriyle olan ilişkileri gibi hususları eksiksiz netleştirin ve esas itibariyle belge tasarımı tamamlanmış olsun.

Ardından da bu belge yapısına uygun bir UesrForm tasarlayıp;
şu açılır listede şunlar listelensin, şu düğmeye tıklayınca şuraya kaydetsin,
şu bilgiler olmadan kaydedilemesin gibi isteklerinizi belirterek adım adım destek isteyin.

Önerim özetle bu şekilde.
.

Sarı alan "fiş" sheet i içerisinde. Ama malesef ki veriyi aldıgımız yer sorunlu. yani tek sutun altında gönderim yapmadım. Ayrıca bahsettiğim gibi bir müşteriye ait 2 veya 3 malzeme aynı isimde olabiliyor malzeme sayısıda değişken bu yuzden iş karmaşık bir hal alıyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

http://s6.dosya.tc/server8/guzkma/fis_.rar.html

Bunu vba ile yapma sansimiz yok mu. Cunku dusey ara veya diger komutlarla mum degil gibi gorunuyor. Ama vba ile malzeme isimleri tanimlanarak veriler aktarilabilir gibi. A musterisi bu 4 malzemeyi iceriyorsa fis sayfasina aktar gibi. Ben sadece mantigini biliyorum ama komutlara dokemiyorum. Yardim edermisiniz.

Geri