• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Farklı miktarlarda kullanılan Yıllık izinlerin belirtilen miktarlara göre düzenlenmes

Excel Vers. ve Dili
OFFİCE 2016
Arkadaşlar merhaba,

Görevli olduğum şirkette çalışan arkadaşların yıllık izin hesaplamalarında iş kanuna göre bir çalışma yapmaktayım. Buna göre;

A sütununda : Personelin yaşına ve yılına göre hakettiği yıllık izin süreleri bulunmaktadır.
B Sütununda : Yıl içerisinde farklı zamanlarda ve farklı miktarlarda kullanılan yıllık izin değerleri mevcut

Diyelimki hak edilen izin : 14 gün
Kullanılan izin miktarı ise : 10 gün, 5 gün, 4 gün, 6 gün, Toplam : 25 gün

Yapmak istediğim, bu personelin kullandığı izinler hakettiğinden fazla veya eksik ise hakettiği izin miktarı kadar olanını ilgili yıla yazıp (örneğin: 25-14 = 11) kalan izini olan 11 günü ise bir sonraki yıla yazdırmak istemekteyim. Personel sayısı çok olduğundan bu işlemi manüel değil bir formüle veya makro yardımı ile yapmak için yardımlarınızı rica ederim. şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba,
örnek özet bir dosya ekleyerek, açıklamalarını yazarsanız daha kolay
yardım alabilirsiniz.

Tekrar merhaba,
dosyanızı inceledim. Birkaç sorum olacak;
1 - Her personel için bir kart mı tutuluyor.
2 - Bu kartlar sayfalarda mı, yoksa her personel için bir çalışma kitabında mıdır?
3 - Her sayfa standart şablonda mıdır? (Örneğin her sayfa 30. satırda mı biter?)
4 - Ve en önemlisi gönderdiğiniz dosyada yapmak istediğiniz şeyi belirtmelisiniz.

Bu tür detayları görebilirsek, yardımcı olabilmek daha kolay ve hızlı olacaktır.

Tekrar merhaba,
dosyanızı inceledim. Birkaç sorum olacak;
1 - Her personel için bir kart mı tutuluyor.
Tüm Personellerin bulunduğu bir sayfa mevcut
2 - Bu kartlar sayfalarda mı, yoksa her personel için bir çalışma kitabında mıdır?
3 - Her sayfa standart şablonda mıdır? (Örneğin her sayfa 30. satırda mı biter?)
4 - Ve en önemlisi gönderdiğiniz dosyada yapmak istediğiniz şeyi belirtmelisiniz.

Bu tür detayları görebilirsek, yardımcı olabilmek daha kolay ve hızlı olacaktır.

Göndermiş olduğum dosyada görüleceği üzere tüm veri birkaç çalışma sayfasından gelmektedir. Görünen verilerin gelmesinde bir sorunum yok ancak, gelen veriler içerisinde P sütunundaki verilere baktığınızda kişinin kullandığı izinleri göreceksiniz.

Yasaya göre bir kişinin min: 10 günden aşağı veri kullanmaması gerekmektedir.

dolayısıyla, kişinin ilgili yıl içerisinde (L sütunundaki) hak edilen izin süresinden az kullanması durumunda ileri yıllarda kullandığı izinler ise hak ettiği izinden fazla ise geriye doğru toplam izin miktarından düşüm yapılarak en eski yıldan en yeni yıla doğru kullanılan izinlerin paylaştırılması ve geriye kalan izin 10 günden az ise bu izinin en yeni yıla yazdırmak.

Yasaya göre bir kişinin min: 10 günden aşağı veri kullanmaması gerekmektedir.

dolayısıyla, kişinin ilgili yıl içerisinde (L sütunundaki) hak edilen izin süresinden az kullanması durumunda ileri yıllarda kullandığı izinler ise hak ettiği izinden fazla ise geriye doğru toplam izin miktarından düşüm yapılarak en eski yıldan en yeni yıla doğru kullanılan izinlerin paylaştırılması ve geriye kalan izin 10 günden az ise bu izinin en yeni yıla yazdırmak.

İş yasasında, Yıllık izin için, bir bölümü 10 günden az olmamak üzere en fazla üçe bölünebileceğinden söz eder. Bunun dışında, bir kaç kez okumama rağmen açıklamanızı anlayamadım. Bu konudan çekiliyorum. Umarım, konuyu kavrayan diğer arkadaşlar, istediğiniz desteği verirler. Kolay gelsin.

İş yasasında, Yıllık izin için, bir bölümü 10 günden az olmamak üzere en fazla üçe bölünebileceğinden söz eder. Bunun dışında, bir kaç kez okumama rağmen açıklamanızı anlayamadım. Bu konudan çekiliyorum. Umarım, konuyu kavrayan diğer arkadaşlar, istediğiniz desteği verirler. Kolay gelsin.

Ben Size anlatamadım kusara bakayın yapmak istediğim

Toplam kullanılan Yıllık izinleri ilgili yılların maksimum hakediş yani 133 günü 2006 için 14 gün 2007 14 gün 2008 14 gün 2009 14 gün 2010 14 gün 2011 20 gün 2012 20 gün 2013 20 gün 2014 için kalan 3 günü yazdırmak istemekteyim.

İstemiş olduğunuz dosyayı örnek ile yükledim.

ilginiz için çok teşekkürler

Son düzenleme:
Rica ederim, iyi çalışmalar.

Geri