• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Farklı Kitaplardaki iki formu aynı anda açabilmek

Excel Vers. ve Dili
Office 2003 Türkçe
Selamün aleyküm arkadaşlar;
İki Adet Excel Kitabım Var(Kitap1 - Kitap2) Kitab1 içeisinde bir user form mevcut ve kitap açıldığı anda Application Visible=False Kodu devreye giriyor ve veri tabanı olarak kullandığım excel gizleniyor(Benim Olmasını istediğim de bu).
Fakat Bu Userform Açık Olduğu Takdirde Kitap2 dosyasını Açamıyorum ikona tıkladığımda kitap1 tekrar önüme geliyor ve sanki bana mesajsız bir uyarı veriyor(Yeni Bir Kitap Açmak İçin Önce Formu Kapatmalısınız gibi).Zaten Formu Kapatınca diğer kitapları açabiliyorum.

İçinde Userform bulunan kitap açık olduğu halde başka bir kitap açamıyor olmam normalmi? Çözüm için Bir öneriniz varmı?

Kod:
UserForm1.Show 0

Deneyiniz.

Sayın Rahmi06 ilginize teşekkür ederim

Kod işimi istediğim şekilde görecek ama problem şu formun bağlı olduğu excel dosyasını aynı zaman da veri tabanı olarak kullnadığım için ikinci bir excel açtığımda form o excelden veri almaya çalışıyor ve tabiki hata veriyor bunun önüne geçmenin bir yolu olabilirmi.

Sheets("MERHABA").Range("A1").value=""
benim açtığım excelde böyle bir sayfa bulamadığı için hata veriyor bende böyle denedim
Windows("DENEME.xls").Activate.Sheets("MERHABA").Range("A1").Value = ""
Aynı Hatayı yine verdi çözüm öneriniz varmı acaba

Halit beyin kapalı dosyadan (Başka bir excel dosyasından) veri al, kaydet ve sil örnek çalışması var. İncelemenizi tavsiye ederim. Excelde başka dosyadaki veriler silinmez, sadece silinmiş görünür.TIKLAYINIZ

Geri