• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

farklı kitaplara formül aktarma sorunu

moebius06

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2007
Selamlar

A SÜTUNUNDA ='[YILLIK BAKIM PLANI 1.xlsx]Sayfa1'!$FR$12
B SÜTUNUNDA ='[YILLIK BAKIM PLANI 1.xlsx]Sayfa1'!$FS$12
C SÜTUNUNDA ='[YILLIK BAKIM PLANI 1.xlsx]Sayfa1'!$FT$12

şeklinde ve ardışık olmayan 300 kadar formül bulunmakta

Problem; bu kitapdan kopya oluştururken ( yine yaklaşık 300 kadar ) her kopya kitapda sadece formülün sonundaki 12 rakamını değiştirmek..yani her kopya kitapda bu rakam 13..14..15 gibi değişecek...formülün diğer kısımları aynı kalacak...

Yardımlarınız için teşekkürler

üstadım
ilgine teşekkür ederim..Ancak ben derdimi iyi anlatamamışım.

A SÜTUNUNDA ='[YILLIK BAKIM PLANI 1.xlsx]Sayfa1'!$FR$12
B SÜTUNUNDA ='[YILLIK BAKIM PLANI 1.xlsx]Sayfa1'!$FS$12
C SÜTUNUNDA ='[YILLIK BAKIM PLANI 1.xlsx]Sayfa1'!$FT$12

bu bir kitapda sıralı olarak bulunan formüller
bu kitabı kopyalayarak çoğaltığımda kitap 1 /kitap 2 / kitap 3 gibi... formüllerin sadece sonunda bulunan değerin yani kitap 1 de 12....kitap 2 de 13 / kitap 3 de 14 olabilecek şekilde değiştirmek istiyorum..
değilse her kopyaladığım kitapda 12 rakamını silip yerine 13..14...15 şeklide elle tek tek değiştirmek zorunda kalıyorum dediğim gibi her sütunda yaklaşık 100 *3 yani 300 kez bu işi yapmak zorunda kalıyorum....
bu şekilde 230 kitap oluşturmam gerekli yani 230 *300 = 69000 kez bu işi yapmak ????? :)

saygılar

Daha açıklayıcı olabilmesi için

'[YILLIK BAKIM PLANI 1.xlsx]Sayfa1'!$FR$12

kitap 1 e
yıllık bakım planı adlı kitaptan FR Sütunda 12. satırda bulunan veriyi kitap 1 e yaz
her kopya kitapta satır numarası değişecek sadece.... formüllerin diğer parçaları değişmeyecek...
sürükle ...kopyala yapıldığında FR..FS..FT..FU olarak ardışık gidiyor...ama kopyalanacak kitapda bu dizilim ardışık değil...her üç ardışık değerden sonra başka bir satıra yöneliyor...

saygılar

ardışık ya da benzer şekilde ilerleyen bir yapı yoksa nasıl kopyalanacak?

kitap 1 i kopyaladığınızda kitap1 kopya içinde bu formüller zaten taşınmış oluyor...

sıkıntı kitap 1 içinde olan '[YILLIK BAKIM PLANI 1.xlsx]Sayfa1'!$FR$12 şeklinde ( yaklaşık olarak 300 adet ) olan formüllerin '[YILLIK BAKIM PLANI 1.xlsx]Sayfa1'!$FR$13 olarak aktarılması yada kopya kitapta bulunan bir kodla değiştiribilmesi....

soruma kendim cevap vereyim...

çözüm excell 2007 için

bul ve değiştir aranan değer .....değiştirilecek değer le oluyormuş ..az önce buldum

yinede teşekkürler

Geri